lauantai 31. joulukuuta 2011

Miksi aasialainen maahanmuuttaja pärjää, afrikkalainen ei?

Asia mistä media meillä ei liiemmin pidä meteliä: Foreign Policy -lehti listaa vuosittain valtioita, 12:lla eri kriteerillä arvioidaan valtioiden tila. 177 maan vertailun kärkimaat ovat Norja, Suomi, Ruotsi, Sveitsi, Irlanti ja Tanska.

Kuten jo arvaattekin, surkeimmat ovat joko mustaihoisten ja/tai muslimien asuttamia valtioita: Somalia pahin, sitä seuraavat Zimbabwe, Kongo, Afganistan, Irak ja Keski-Afrikan tasavalta.




Haiti ja Dominikaaninen tasavalta

Mistä ihmeestä johtuu, että musta rotu ei osaa hoitaa asioitaan missään? Hyvä esimerkki on Haiti. Samalla saarella on kaksi valtiota, Haiti ja Dominikaaninen tasavalta. Haitia ovat hallinneet yli 200 vuotta mustat (95% väestöstä mustia). Haiti on yksi maailman köyhimpiä valtioita ja läntisen pallonpuoliskon köyhin ja vähiten kehittynyt maa. Vuonna 2006 Haiti oli maailman korruptoitunein valtio. Dominikaanisessa tasavallassa pääosa väestöstä on mulatteja. Heistä n. 48 % on eurooppalaisten ja n. 11 % afrikkalaisten jälkeläisiä. 64 % väestöstä on katolisia. Maalla menee kaikin tavoin varsin hyvin.
Sama saari, samat olosuhteet, toinen maapallon persläpi, toinen pärjää hyvin, missä ero? Vastaus: mustien hallinto.


Syiden täytyy liittyä geeneihin

Tutkijat tietävät nykyään, että nykyihminen risteytyi n. 70 000 vuotta sitten neandertalin ihmisen kanssa. Nykyihmisessä on 1-4% neandertalilaista (kaikissa paitsi mustissa). Tämän risteytymän arvellaan olleen sysäys, joka sai ihmisen kehittymään heimoasteelta seuraavalle tasolle. Kahden näin erilaisen rodun risteytyessä tapahtuu mutaatioita, jotka voivat aiheuttaa esim. sairauksia. Joskus ne voivat olla myös olla hyvinkin hedelmällisiä.


Ainoa rotu, jolta neanderdalin ihmisen perimää ei löydy, on afrikkalaiset mustaihoiset. Ainoa rotu, joka ei myöskään menesty millään elämän alueella ilman apua (paitsi asioissa, joissa ajattelua ei tarvita, kuten musiikki ja urheilu) ovat mustat afrikkalaiset. Kun rotuun sekoittuu muiden rotujen geenejä, menestys on mahdollista (vrt. USA:n afroamerikkalaiset ja Dominikaanisen tasavallan mulatit).




Kamelikuski tietoyhteiskunnassa

Jos kaverin monimutkaisin ongelma aiemmassa elämässä on ollut pohdinta siitä, että pitäisikö maja vuorata kamelin vai lehmän paskalla, voi muutos olla aikas raju, kun muutaman tunnin lennon jälkeen astutaan yhteen pallomme moderneimmista valtioista. Havaintojeni perusteella heimoasteelle jääneet mustat ovat länsimaisessa yhteiskunnassa täysin "pihalla". Esim. somalit eivät edes yritä sopeutua yhteiskuntaan, saati opetella suomea. Jos maailman toiseksi vakain valtio ottaa vastaan maailman surkeimman valtion kansalaisia valtavia määriä, tiedossa on vain kärsimystä kaikille osapuolille.




Heimoasteelle jääneet mustat eivät täällä pärjää ja kansa on katkeraa, kun joutuu elättämään kasvavia määriä omia heimolakejaan ja tapojaan noudattavia muukalaisia. Mikäli pakolaisia jonkin tuntemattoman kosmisen lain vuoksi on pakko ottaa maahamme, paras ratkaisu olisi ottaa heitä maista, joissa väestö ei ole mustaa. Näin tulijoilla olisi edes teoreettiset mahdollisuudet pärjätä täällä.


Sille, joka on asiasta eri mieltä: ole hyvä ja laita alapuolelle kommenttiosastoon  linkki mustien hallitsemasta valtiosta, jolla menee hyvin. Kiitos.



 http://www.flickr.com/photos/expertinfantry/5414653395/

 http://www.flickr.com/photos/babasteve/8403452/

 http://www.flickr.com/photos/spigoo/91358668/
 

maanantai 26. joulukuuta 2011

Jytkyn todelliset syyt

Kun nk. suvaitsevainen "älymystö" alkaa pikkuhiljaa toipua Jytkyn aiheuttamasta shokista, on tullut jälkipyykin aika. Nyt on alettu etsiä syitä perussuomalaisten ennätysmäiseen nousukiitoon Suomen politiikassa. Mediassa on esitetty syiksi mm. sitä, että media olisi suosinut persuja ennen vaaleja. Jos suosimisella tarkoitetaan mustamaalaamista, vähättelyä ja henkilöön menevää suoranaista valehtelua niin jonkinasteista suosimista on tapahtunut, se on pakko myöntää.
    
Persujen äänestämiseen on kuitenkin olemassa myös rationaalisia ja loogisia syitä. 

Kolme tärkeintä syytä: Kok, Sdp ja Kepu

Näiden puolueiden ylimielinen kansan halveksunta vuosikymmenestä toiseen alkaa vihdoin nyppiä tosissaan osaa väestöstä. Lisäksi moni on oivaltanut, että persujen ei itse asiassa edes tarvitse olla hallituksessa, koska persut pystyvät pelkällä olemassaolollaan ohjaamaan politiikkaa haluamaansa suuntaan, kun muut puolueet pelkäävät äänestäjien menetystä persuille.

Tähän moni sanoo että "kiva huudella oppositiosta". Se ei ole oikeastaan pointti, esim. demari- kansanedustaja on ennen kaikkea huolissaan omasta työpaikastaan. Isotkin nimet voivat pudota kuten edelliset vaalit näyttivät. Vihdoin poliitikkojen on mietittävä, miten äänestäjät reagoivat, jos teen niin tai näin. Ennen sillä ei ollut merkitystä, koska kaikkien isojen puolueiden politiikka oli samanlaista.  Ensi kertaa vuosikymmeniin nk. vanhoille puolueille on olemassa uskottava vaihtoehto.

Moni joka on esim. EU:ta tai mamuinvaasiota vastaan, käsittää, että muiden puolueiden on ainakin jossain määrin pakko tiukentaa kantojaan persujen takia, muuten puolueella voi olla edessä Kepun kohtalo. Näinhän on käynyt esim. Tanskassa ja Hollannissa, jossa "äärioikeisto" (kuten poliittiset vastustajat heitä nimittävät) ohjaa politiikkaa järkevämpään suuntaan, vaikkei hallituksessa olekaan.


EU:lle tarvitaan vastavoima

 

Kun EU dominoi tavallisen ihmisen elämää jo lukemattomin tavoin, on erittäin terve merkki, että sille on syntymässä vastavoima Euroopan laajuisesti. Suomessa tämä inho EU:ta kohtaan kanavoitui tällä kertaa perussuomalaisiin. Oman arvioni mukaan se olisi yhtä hyvin voinut kanavoitua myös Vasemmistoliittoon, jos heillä ei olisi politiikassaan aivan liikaa idealistisia hömppähaaveita ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta.  Esim. itse en usko ilmaston lämpenemiseen varauksetta. Tieteellisiä todisteita tukemaan näkemystäni on kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Ilmasto kyllä lämpenee ja taas viilenee kausittain, mikä sen sitten aiheuttaa, onkin jo toinen juttu.  



Jos yksi ainoa kiinalainen hiilivoimala tuottaa enemmän päästöjä kuin koko Suomi yhteensä, saa vähän perspektiiviä siitä, onko mitään järkeä verottaa kansaa ja teollisuutta tolkuttomasti. Etenkin, kun seurauksena on teollisuuden (eli työpaikkojen) siirtyminen niihin maihin, missä saa saastuttaa vapaasti.
Valtion eli veronmaksajien rahojen järjettömässä tuhlaamisessa saavutettiin muuten taas uusi etappi Durbanin ilmastokokouksessa. 

  
Durbanin katastrofi

Ympäristöministeri Niinistö (vihr.) ei edes yrittänyt valvoa Suomen kansallisia etuja. Suomen metsät kasvavat vuosittain yli 100 miljoonaa kuutiota, josta käytetään vain runsaat 70 miljoonaa kuutiota. Suomen metsien lisäkasvu on näin joka vuosi vähintään 30 miljoonaa kuutiota. Kasvava metsä sitoo hiilidioksidia eli toimii hiilinieluna. Durbanin kokouksen päätöksessä tätä vuosittaista lisäkasvua ei kuitenkaan oteta käytännössä lainkaan huomioon laskettaessa Suomen vastuuta päästöistä. Se merkitsee tulevina vuosina Suomelle satojen miljoonien eurojen lisäkustannuksia. Euroopan osuus koko maailman päästöistä on 14 %, silti Euroopan veronmaksajat maksavat tolkutonta hintaa energiasta, vaikka esim. Suomen kokoisen maan päästöillä ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.



Moni äänestää persuja siksi, että aidosti uskoo aatteeseen. Paljon on myös niitä, jotka ajattelevat kokonaisuutta: EU- myönteisille hömppäidealisteille on vain pakko saada aikaan riittävän iso vastavoima, muuten menee loppukin itsemääräämisvalta, mistä ei taatusti seuraa mitään hyvää. Ja veronmaksajilta kerta kaikkiaan loppuvat rahat.


Muita yksittäisiä syitä
 
- Eduskunta säätää sananvapautta rajoittavia lakeja. Poliitikot saavat tuomioita mielipiteistään tai todennettavissa olevien faktojen esittämisestä. Samaan aikaan punavihreä media ja poliitikot kiihottavat kansanryhmää vastaan tavalla,  jollaista on nähty viimeksi 1930- luvulla Saksassa.

- Asumisen hinta on noussut pilviin. Eduskunta säätää lakeja, joissa jokainen asunto pitää varustaa valtavilla invavessoilla. Kaavoitus on hidasta, kun kaikki valittavat ja virkamiehet hidastelevat. Kaupungit nostavat nostamistaan tonttivuokria. Maata olisi vaikka muille jakaa, mutta asuntoja ei voi rakentaa, kun kaupungit pihtaavat tonttimaata. Asunnoista joudutaan säädösten takia tekemään niin tiiviitä, että ne homehtuvat jo uusina, kun ilmanvaihto ei toimi kunnolla.

- Eduskunta sääti täysin järjettömän paskalain, joka pakotti omakotitaloasujat investoimaan tolkuttoman hintaisiin puhdistamoihin, jotka eivät edes toimineet. Laitteiden vaikutus ravinnepäästöihin on täysin mitätön ja marginaalinen, vaikka toimisivatkin.



- Suomi oli vuonna 2009 suhteessa kansantuloon EU:n suurin nettomaksaja, 750 MILJOONAA EUROA MAKSETTIIN ENEMMÄN EUROOPAN UNIONILLE KUIN SIELTÄ SAATIIN TAKAISIN. Suomi maksaa kaikista jäsenvaltioista eniten kansallista maataloustukea omasta pussista, 1,2 mrd euroa, kun seuraavaksi suurin maksaja on Italia (0,8 mrd euroa) ja sen väkiluku on yli 10 x suurempi kuin Suomen väkiluku.


Jokaisella maanosalla on omat katastrofinsa...


- Lisäksi Suomi maksaa jäsenmaksua myös viiden muun maan (Englanti, Saksa, Itävalta, Hollanti ja Ruotsi) puolesta. Vieläkö ihmettelette ,että mihinkään ei ole enää varaa? Ei kai ole kun rahat valuvat EU:lle. Mutta tärkeintä on, että ollaan "vastuullisia" ja "EU:n ytimessä". Miksei muuten media kirjoittaessaan EU:n autuudesta mainitse ikinä näitä faktoja?

- Rakennusalan on vallannut harmaa talous. Virolaiset käyvät noukkimassa rusinat pullasta, ja suomalaiset rakennusmiehet joutuvat kortistoon. Suomeen ei makseta veroja ja palkkarahoista valtaosa kulutetaan muualla.

- Ainakin pääkaupunkiseudulla on bussikuskeina kohta pelkkiä maahanmuuttajia. Suomalaiset kuskit syrjäytetään kylmästi, sitten suvaitsevaisto selittää silmät kirkkaina, että ilman mamuja liikenne pysähtyisi! Kumma, että muualla maassa se toimii ihan hyvin suomalaisvoimin?


- Raiskauksesta saa lyhyemmän rangaistuksen kuin siitä, että joku kylähullu räyhää netissä. Toinen hakkaa tuntemattoman vastaantulijan sairaalakuntoon ilman syytä ja saa ehdollisen rangaistuksen pahoinpitelystä.

- Vankiloissa on kohta puolet ulkomaalaisia. Maksaa 200e/pv/hlö, sinä maksat!


- Olli Rehn ajaa tosissaan EU:n laajentumista. Seuraavana vuorossa on mahdollisesti Turkki, jossa 70 miljoonaa muslimia odottaa kieli pitkällä mahdollisuutta päästä vapaasti liikkumaan EU:ssa.  Se ei haittaa, että esim. Englannissa ja Saksassa on jo julkisesti todettu, että monikulttuurisuus on näissä maissa täysin epäonnistunut.

- Kansanedustajat tuntuvat halveksivan suomalaisia ja kaikkea suomalaisuutta, jota pitää "rikastaa". Isänmaallisuus on noloa impivaaralaisuutta jota pitää hävetä. Ainoastaan porsaankyljyksellä hiuksensa kampaava ”persujuntti” voi enää olla isänmaallinen, muut ovat ”eurooppalaisia” (lue: EU:n lypsylehmiä).



- Suomalaiset ovat ahkeraa ja melko rehellistä kansaa, jotka asuivat ennen mamutuksen aloittamista suhteellisen turvallisessa maassa. Puhumme maailman vanhimpiin kuuluvaa kieltä, jota ei puhuta missään muualla. Sitä on syytä suojella!

- Vanhojen  puolueiden poliitikot esittävät täysin vakavissaan, että Suomeen tarvitaan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa! Luvut ovat täysin sekopäisiä.
 
- Suomalainen teollisuus siirtyy kiihtyvällä vauhdilla ulkomaille. On looginen mahdottomuus, että yhä pienenevä työssäkäyvien joukko voi elättää yhä kasvavan joukon työttömiä. Globaali talouden kasvu saattaa pitää meitä vielä leivässä jonkin aikaa, mutta rajaton kasvu loputtomiin on ekologisesti ja laskennallisesti mahdotonta, kuten on viime aikoina todettu.

Lyhyt yhteenveto vanhoista puolueista:

- KOK: Halpatyövoimaa kalliiden suomalaisduunareiden tilalle. Lisää rahaa rikkaille. Velkaa lapsille.
- VAS: Duunarista ei niin väliä. Pääasia että saadaan rajat auki kaikille. Energia tulee töpselistä.
- SOSDEM: Tempoilevaa sössimistä, josta ei ota selvää edes Pekkarinen. Suomen oikeistolaisin puolue, joka esittää vaivaantuneesti olevansa vasemmistoa.
- VIHR: Pähkähulluja poliitikkoja, vielä hullumpia hankkeita, jotka ovat yhteiskunnalle vaarallisia.
- KESK: Vaalirahasotkuja. Haluavat bioenergiaa, jotta kavereidensa risut menevät kaupaksi. Päivässä pitäisi polttaa 8700 junavaunullista puuta, jotta kaikki energia tulisi sieltä. Auringonlaskun puolue.
- RKP: Epäpäteviä ministereitä ja käsittämättömiä lausuntoja asiasta kuin asiasta. Kelaperäinen maahanmuutto pelastaa Suomen talouden suosta.
 

En itsekään ole aivan kaikesta samaa mieltä perussuomalaisten kanssa. Erityisesti kansanedustaja Juha Eerolan huumori on mielestäni ajoittain varsin outoa. Silti, kun vaihtoehdot ovat tälläisiä, ei ole mielestäni mikään ihme, että persuja äänestettiin niin sankoin joukoin. Oudompaa on oikeastaan, ettei jytky ollut vielä isompi.


Päivitys 07.05.2012: Löysin jo v. 2011 kirjoitetun mutta edelleen hauskan, aiheeseen liittyvän  blogitekstin :

http://hampaankolosta.blogspot.com/2011/04/kiitospuhe-jonka-timo-soini-olisi.html



http://www.flickr.com/photos/iancarroll/4347945245/

http://www.flickr.com/photos/danmoyle/5634567317/

http://www.flickr.com/photos/chrisada/169431057/













lauantai 24. joulukuuta 2011

Skandaali: Suomi sai vakuutensa Kreikalta lainaamalla sille saman verran enemmän

No pitihän se arvata, Valtionvarainministeri Urpilainen leuhki posket
punoittaen tienanneensa Kreikan vakuusneuvotteluissa Suomelle miljoona euroa tunnissa. 
Ikävä kyllä totuus ei ilmeisesti ole ihan näin 
Lailalalai, lailalalai...
ruusuinen: Suomi sai kyllä vakuutensa Kreikalta, tosin lainaamalla sille ERVV:n kautta 800 milj. euroa ylimääräistä!! Tästäkään virallinen media ei ole maininnut halaistua sanaa...
Alkuperäinen artikkeli

Vai saiko? Päättele itse:

Valtionvarainministeriö toppuuttelee ja väittää, että kyseisen asian paljastaneessa blogissa oli paljon virheitä, VM:n vastine on luettavissa täältä:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=1505

P.s Mietin tovin, jätänkö tämän jutun blogiini vai en, tarkoituksena kun on puhua totta. Tässä asiassa on kuitenkin vaikea tietää, mikä on totuus, se selvinnee 15-30 vuoden kuluttua.
Kreikan vakuudet rautalangasta väännettynä

Uusi Suomi- lehden kannanotto aiheesta


Päivitys 25.02.2012

Tämän päivän Aamulehdessä kerrottiin, että salaisiksi julistetut asiakirjat Suomen ja Kreikan vakuusjärjestelystä näytetään eduskunnalle, mutta julkiseksi asiakirjat eivät tule. Kysymys: miksi Kreikka-paperit on julistettu salaisiksi? Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä...





http://www.flickr.com/photos/46159968@N00/435641723/ 

perjantai 23. joulukuuta 2011

Suuri monivitamiiniharhautus

Mediassa oli hetken aikaa taas yksi vouhottamisen aihe, kun filosofian tohtori, laillistettu ravitsemusterapeutti Jaakko Mursu Itä-Suomen yliopistosta julkaisi tutkimusryhmineen tutkimuksensa ravintolisistä 10.10.2011.
Kun juttuja aiheesta luki, sai käsityksen,
että ravintolisien käyttö lisää kuolleisuutta ja monet ”asiantuntijat” väittivät tutkimuksen todistaneen että ravintolisien  käyttö kannattaisi lopettaa (D-vitamiinin ajoittaista käyttöä lukuunottamatta) kokonaan. 




 Mitä Media ei kertonut?
 

Ensinnäkään sitä ei kerrottu, että tämäntyyppisistä (epidemiologisista) tutkimuksista ei voi vetää muuta johtopäätöstä kuin että asiaa on tutkittava lisää. Lisäksi, kun oikeita kaksoissokkotutkimuksia on ravintolisistä tehty lukuisia, johtopäätös on useimmiten ollut, että niistä on ollut hyötyä käyttäjille. 

JAMA:n meta-analyysi v.1966-2002: vitamiinit ja krooniset sairaudet


Tutkimussasetelma oli virheellinen
 

Kyseisen tutkimuksen alkuasetelmassa on pahoja puutteita. Tutkimuksessa kysyttiin isolta joukolta (38 772) amerikkalaisia naisia ainoastaan, mitä vitamiineja ja hivenaineita he ovat käyttäneet. Kuten jo edellä totesin, media ei huomioinut ollenkaan sitä, että tämän tyyppisestä (epidemiologinen) tutkimuksesta ei voi tehdä päätelmiä hoitosuositusten suhteen! Epidemiologiset tutkimukset ovat vain alustavia tutkimuksia. Jotta voidaan tehdä luotettavia johtopäätöksiä syy-seuraussuhteesta, tarvitaan kaksoissokkotutkimus. Tässä tapauksessa tutkimuksessa olisi silloin ollut ryhmä, joka syö lisäravinteita ja verrokkiryhmä, joille ei anneta lisäravinteita. Kumpikaan ryhmä ei tiedä kumpi ryhmä syö oikeita pillereitä, kumpi plaseboa. Myöskään tutkimuksen tekijät eivät tiedä kumpi ryhmä saa oikeat pillerit. Näin saadut tulokset olisivat olleet luotettavia sen suhteen, lisäävätkö vai vähentävätkö vitamiinit kuolleisuutta.


Sekoittavia tekijöitä ei huomioitu

USA:n tunnetuin funktionaalinen lääkäri Mark Hyman on maininnut muutamia syitä miksi k.o tutkimus on epäluotettava:

1) Tutkimuksessa ei huomioitu ryhmien eroa hormonikorvaushoidon suhteen. Niistä, jotka eivät syöneet vitamiinilisiä, 7% käytti hormonilääkitystä, kun taas vitamiineja syövistä peräti 13%.  Hormonilääkityksen tiedetään lisäävän mm. sydäninfarktin, aivoinfarktin ja  rintasyövän riskiä.

2) Tutkimusryhmä edusti iäkkäitä naisia ja suuri osa heistä käytti rautalisää. Kukaan ajatteleva lääkäri tai tutkija ei suosita vaihdevuosi-iän ohittaneelle naiselle rautalisiä, mikäli hänellä ei ole todettu anemiaa. Ylimääräinen rauta on pro-oksidantti (solujen hapetusstressiä lisäävä tekijä). Suurimmassa osassa monivitamiineja ei rautaa ole tai sitä on hyvin vähän.

3) Tutkimuksessa ei millään tavalla selvitetty syytä, miksi henkilöt käyttivät vitamiineja ja hivenaineita. Oliko heillä jokin sairaus tai vaiva? Siinä tapauksessa nämä taustasairaudet ovat voineet johtaa kuolemaan.

4) Tutkimuksessa ei myöskään selvitetty ihmisten käyttämien ravintolisien laatua (mm. synteettinen/ei-synteettinen, kelatoitu/ei-kelatoitu, imeytymis- ym.erot).


http://drhyman.com/why-you-should-not-stop-taking-your-vitamins-7781/


Seitsemän vuoden muistot?
 
Kuinka kysely oli tehty? Sitä ei kerrottu. Kun 22 vuoden aikana tehtiin yhteensä 3 kyselyä mummoille, kysyttiinkö tyyliin "kerro kaikki vitamiinit mitä olet syönyt viimeisen seitsemän vuoden aikana?" Vai kuinka kysymykset aseteltiin? Muistaisitko itse vastaavassa tilanteessa? Yleensä useimmat ihmiset tällaisessa tilanteessa muistavat pillereistä korkeintaan värin, tuskinpa muuta. Mitään verrokkiryhmiä, verikokeita tms. ei ollut, pelkkiä vanhusten mielipiteitä!


Dr Mark Hyman


Kuten lääkäri Mark Hyman totesi, tutkimus ei kerro, ovatko tutkittavat syöneet synteettisiä vitamiineja vai oikeita luontaistuotteita. Näissä on todella suuri ero. On käsittämätöntä, että suomalaiset "asiantuntijat" muodostavat tällaisen "tutkimuksen" luettuaan niin varmoja käsityksiä mitä julkisuudessa on esitetty. Jos esim. tutkimuksessa puhutaan E-vitamiinista, on käytännössä aina käytetty alfa-tokoferolia, joka tietyissä olosuhteissa voi toimia pro-oksidanttina (eli lisää solujen hapetustressiä eli vanhenemista). Esim. kasviöljyissä esiintyvässä E-vitamiinissa on 4:ää eri tokoferolia ja 4:ää eri tokotrienolia, joista jokainen on tarpeellinen. Ydinasia on, että kannattaa ehdottomasti käyttää sellaista E-vitamiinin muotoa, jossa on luonnollinen koostumus ja kaikki ainesosat tallella. Kukaan edes ammatinsa alkeet osaava luontaistuotemyyjä ei suosittelisi asiakkaalle synteettistä E-vitamiinia. Sen sijaan tutkimuksissa käytetään nimenomaan sitä. Ja apteekeissa myydään. Sama pätee muuten C-vitamiiniin. Ainoastaan luonnollinen (ei-synteettinen) on suositeltavaa.
 

Mainittakoon myös, että tutkimuksessa käytettiin harhaanjohtavasti termiä "ravintolisä", vaikka tutkimuksen aiheena oli pelkästään vitamiinien ja hivenaineiden aiheuttama kuolemanriskin lisääntyminen. Ravintolisiä eivät ole ainoastaan vitamiinit ja hivenaineet. Esimerkiksi probiootit (eli maitohappobakteerit), rasvahappovalmisteet, yrttivalmisteet, aminohapot, kasvisjauheet/uutteet, proteiinivalmisteet ja monet kasvisperäiset antioksidantit ovat ravintolisiä.

Sokerina pohjalla pitää mainita, että asialla oli surullisen kuuluisa Minnesotan Yliopisto, jonka tutkija Ancel Keys on yksi nykyisen eläinrasvahysterian pääarkkitehteja. Kuuluisassa "seitsemän maan tutkimuksessaan" hän jätti kylmästi pois loput 15 maata, koska niistä saadussa datassa ilmeni, että eläinrasvat eivät tosiaankaan lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä, vaan esim. Meksikossa, jossa syödään runsaasti eläinrasvaa, sydänkuolleisuus oli vähäistä. Jos kaikki saatavilla oleva aineisto olisi käytetty, ei eläinrasvojen vaarallisuudesta olisi ollut minkäänlaista näyttöä. Tämä tutkimus on yksi perussyistä siihen, että meillekin syötettiin vuosikausia mm. margariineissa erittäin vaarallisia transrasvoja. 




Älkää ihmiset hyvät nielkö purematta näitä "tutkimuksia" vaan ottakaa selvää A) kuka tutkimuksen on tehnyt, B) kuka sen on rahoittanut. Tutkimukset ovat erittäin kalliita projekteja ja usein niitä rahoittavat lääkefirmat ja/tai teollisuus, joilla on paljon rahaa pelissä ja näin ollen lopputulos on niin tärkeä, että tutkijoilla paine totuuden muuntamiseen on olemassa.

Suomalaisten "ravintoasiantuntijoiden" höpinät voi jättää omaan arvoonsa, sen sijaan toimittajilta olisi aiheellista odottaa edes jonkinlaista asioihin paneutumista ennen kuin tälläistä potaskaa julkaistaan vakavasta asiasta. Naurettavuuden puolelle mentiin mm. Aamulehdessä, jossa verrattiin tutkimusta tuoreeltaan kritisoivia luontaistuotealan ammattilaisia tupakkateollisuuden lobbareihin! Nyt kun asiantuntija toisensa jälkeen on herännyt kritisoimaan kyseistä "tutkimusta" ja siitä tehtyjä virhepäätelmiä, olisi syytä nostaa uusi kohu, jossa kerrotaan kuinka asia oikeasti on.



Ps. Harvardin Yliopistokin päätti ottaa kantaa asiaan, suositus on edelleen: monivitamiinitabletti päivässä pitää lääkärin loitolla.



http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/multivitamin/index.html


Päivitys 18.10.2012

Nyt on julkaistu tutkimus, jossa todetaan: miehillä, jotka söivät monivitamiinia, oli vähemmän syöpiä kuin lumetta syöneillä. Ero oli tilastollisesti merkittävä. Tutkittavia oli n. 14 000. Odotan mielenkiinnolla, milloin suomalainen media ottaa asian puheeksi.

http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1380451







Credits:
http://www.flickr.com/photos/twenty_questions/2153783207/

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dr._Mark_Hyman.jpg 

http://www.flickr.com/photos/thebusybrain/2574639774/ 

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Todelliset syyt miksi massamaahanmuuttoa halutaan

Maahanmuuttajia halutaan rahdata tänne joko Afrikasta pääsääntöisesti yhteiskunnan eläteiksi tyynnyttämään punavihreiden tekopyhää omaatuntoa (kantaväestön hätä on samantekevää) tai Itä-Euroopasta harmaan talouden palvelukseen orjapalkalla, jolloin he eivät maksa veroja ja usein vievät suomalaisilta työpaikat. 


Punavihreille sivistymättömille lampaille tiedoksi: Suomella ei ole ollut siirtomaita eikä orjia. Lähimpänä orjuutta on Suomessa ollut maaton maanviljelijä eli torppari, jonka asema huonoimmillaan lähenteli maaorjuutta. Suomi on itse ollut siirtomaa, jota sekä Ruotsi että Venäjä riistivät vuoronperään. Meidän ei tarvitse maksaa mitään valkoisen rodun kollektiivista velkaa, olemme kyllä lähinnä saamapuolella tässä asiassa.


Rakennuksilla ei enää veroja maksella
 
Rakennusteollisuudessa on töissä n. 30 000 maahanmuuttajaa ja näistä maksaa veroja n. 200. Miten tämä hyödyttää yhteiskuntaa, etenkin, kun ottaa huomioon, että yhteiskunnan on maksettava 30 000 suomalaisen elatus, joilta on työ mennyt? Sitten suvaitsevaiset lampaat määkivät, että "mamut tekevät työt joita suomalaiset eivät halua tehdä". Todellisuudessa maahanmuuttajat tekevät ne työt, joita suomalaiset eivät halua tehdä pimeästi, orjapalkalla, ilman tellejä, lellejä ja ylityökorvauksia.
 

Heti jos harmaata taloutta onnistutaan suitsimaan, mamut joutuvat lähtemään kortistoon. Työnantajalle ainoa syy palkata heitä on se, että he tekevät työn orjapalkalla pimeästi ja heitä voi kusettaa mielin määrin esim. ylitöissä. Seuraava vaihe onkin sitten työttömien mamujen ghettoutuminen, josta on varoittavia esimerkkejä kaikissa Länsi-Euroopan maissa.

Mamuinvaasiota haluavat oikeistoeliitti ja tyhmät idealistit, jotka eivät ajattele asioita loppuun asti. Onneksi maassamme on (toivottavasti?) vielä myös tavallisia kunnollisia ihmisiä, joilla on järkeä päässä. Innokkaimmin mamu-invaasiota kannattavat tietämättömien vähä-älyisten lisäksi  "liikemiehet" jotka uskottelevat sekä itselleen että erityisesti muille, että ulkomaalaisen työvoiman alipalkkaus on jonkinlaista yritysten kehitysapua köyhemmille maille.
On käsittämätöntä, että jotkut kehtaavat nyyhkiä työvoimapulasta, kun työttömiä on laskutavasta riippuen 200-300 000.


Sama palkka kaikille- rasismiako

Sitten vielä niitä ihmisiä jotka puolustavat näitä hyväksikäytettyjä ulkomaalaisia ja haluavat että kaikille maksetaan samasta työstä sama palkka, nimitellään rasisteiksi ja ulkomaalaisvihaajiksi. Ja porvarien omistama media määkii kuuliaisesti samaa laulua. Tyhmin kansanosa eli nk. "suvaitsevaiset" uskovat monikulttuurisuususkonnon ylipappien saarnat ilman kritiikin häivääkään. Tämä on tilanne pohjolassa. Keski-Euroopassa peli on jo menetetty, sen myöntävät jo näiden maiden valtionpäämiehetkin.

Yllämainittujen lisäksi on vielä yksi tärkeä syy, miksi maahanmuuttoa niin kovasti kannatetetaan joissakin piireissä: Maahanmuutto työllistää valtavan määrän ihmisiä. Äkkiseltään kuulostaa ihan kivalta, eikös vaan. Ikävä puoli on se, että siihen menee veronmaksajien rahaa ja paljon meneekin. Tanskassa nousi valtava poliittinen myrsky hallituksen raportista, jossa kerrotaan maahanmuuttopolitiikan kiristysten tuoneen 6,7 miljardin euron säästöt viimeisten 10 vuoden aikana. Vain pienillä tiukennuksilla säästettiin miljardeja. Siitä voi jokainen päätellä mitä maksaa tekstissäni alempana (* kts. sivun alaosa) kuvaillun organisaation pyörittäminen, maahanmuuttajien sosiaali- yms. kuluista puhumattakaan.
 

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/111787-maahanmuuttoraportista-nousi-myrsky-%E2%80%9Dnyt-on-mustaa-valkoisella%E2%80%9D



Miten tämä kaikki liittyy mediaan? Siten, että media järjestelmällisesti pimittää tosiasioita maahanmuuton kustannuksista ja maalailee ruusuisia kuvia monikulttuurisuuden ihanuudesta. Oksettavin ja lähes humoristisen typerä on median ja mamutusta kannattavien poliitikkojen mieliväite työvoimapulasta, kuten jokainen täysjärkinen ymmärtää. Suomessa ei ole koskaan ollut työvoimapulaa, Suomessa on krooninen työnantajapula. Näitä Fazereita ja Finlaysoneja saisi kyllä kernaasti huokutellakin tänne työpaikkoja luomaan. Vinkkinä mainittakoon, että "koneinsinöörien" luvatusta maasta Somaliasta tuskin montaa suuryrityksen perustajaa löytyy.
 

Kerrattakoon vielä: 

Työvoimasta ei ole koskaan ollut pulaa. Ainoastaan siitä työvoimasta, joka on valmis tekemään mitä tahansa orjapalkalla tai ilmaiseksi, pimeästi, ilman tellejä ja lellejä, ylityökorvauksista puhumattakaan, tällaisista työläisistä on ollut aiemmin pula. Kiitos EU:n, tilanne on nopeasti muuttumassa. Kantaväestöllä tulee vielä hymy hyytymään, kun vihdoin käsitätte, mitä tapahtuu koko ajan aivan silmienne alla.

 Luultavasti tajuatte myös piakkoin, miksi "vihapuhe" halutaan kieltää: kyse on kuten aina, rahasta. Tässä systeemissä, jota nyt Suomeenkin väkisin ajetaan, muutama eliitin edustaja rikastuu, kaikkien muiden elämä kurjistuu ja rajusti.
Mutta, sitä saatte mitä tilaatte, äänestäkää vaan edelleen EU- ja maahanmuuttomyönteisiä puolueita, mutta muistakaa, että itse kuoppanne kaivoitte.
 

Äänestämällä niitä sahaat omaa oksaasi. Kun tulee sakkia, joka tekee raksahommat kolmella eurolla, saavat nämä viiden euron miehet kenkää ja siirtyvät sossuun. Grynderi nauraa partaansa, kun kansa maksaa näidenkin elatuksen. 


 Lopullinen tavoite on: elätettäviä on niin paljon suhteessa työssäkäyviin, että sosiaaliturva joudutaan ajamaan alas. Silloin ihmiset tekevät työtä ruokapalkalla ja kokoomusherrojen rikastumisen vauhti on ennen näkemätön. Jos äänestätte maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvia puolueita, olette todistaneet heidän oman väitteensä, että kansa on todellakin liian tyhmää ymmärtämään omaa parastaan.


http://rahmispossu.net/2011/07/18/maahanmuuttajat-talouden-selkaranka/


                                          Roy Beck - maahanmuuton vaikutukset köyhyyteen

*Muutamia ammatteja joita hallitsematon maahanmuutto on synnyttänyt:

Monikulttuurisuusasiantuntija, Maahanmuuttokoordinaattori, Tulkkipalvelukoordinaattori,
Asioimistulkki, Kulttuuriluotsi, Vertaisosaaja, Erityisryhmän linjavastaava,
Päivähoidon maahanmuuttajakoordinaattori, Sopeuttamistyöntekijä, Kotoutussihteeri,
Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen suunnittelija, Monikulttuurisenopetuksen suunnittelija,
Suomen askeleet-linjan opettaja, Lyhytkurssivastaava, Aikuisperuskoulun linjavastaava,
Alaikäisten turvapaikanhakijoiden ryhmäkodin vastaava ohjaaja, Monikulttuurisuusaktivisti,
Aktivistimaahanmuuttajakouluttaja, Monikulttuurisuuskoulutusmateriaalivastaava,
Maahanmuuttoviraston tulosalueen johtaja, Sosiokulttuurinen tasapainottaja,
Pakolaisneuvonantaja, Vähemmistöoikeuksien valvoja, Avustusanomusten esitäyttäjä,
Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtiva virkamies, Maahanmuuttajapalveluiden päällikkö,
Maahanmuuttoneuvoston puheenjohtaja, Monikulttuurikonsultti, Romanityöryhmä,
Kerjäläistyöryhmä, Maahanmuuttajien rekrytoinnin helpottamista pohtiva työryhmä,
Maahanmuuttoyksikön terveydenhuollon konsultti, Maahanmuuttoyksikön psykologi,
Maahanmuuttoyksikön sosiaalityöntekijä, Maahanmuuttoyksikön sosiaaliohjaaja,
Maahanmuuttoyksikön etuuskäsittelijä, Maahanmuuttajalasten varhaiskasvattaja,
Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastaja, Siirtolaisinstituutin johtaja,
Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja, Maahanmuuttajaneuvoston puheenjohtaja,
Naapuruus-sovittelija, Kotouttamisohjaaja, Avustamistulkki, Aputulkki,Romaniasioidenhoitaja,
Kunniaan liittyvien konfliktien asiantuntija, Maahanmuuttoasioiden johtaja,
Sisäasianministeriön maahanmuutto-osaston oikeusyksikön yhdenvertaisuus-vastuualueen johtaja,
Maahanmuuttaja- ja kotouttamisasioiden neuvottelukunta, Maahanmuuttotyön päällikkö,
Maahanmuutto- ja kotouttamisasioiden yhteistyöryhmä, Maahanmuuttopolitiikkastrategi,
Kehitysmaatutkimuksen professori, Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen asiantuntija,
Monialaisen romanityöryhmän puheenjohtaja, Monikulttuurisen maahanmuuttajatyön päällikkö,
Maahanmuuttajien henkisestä sopeutumisesta vastaava asiantuntija, Sopeutumiskonsultti,
Maahanmuuttajajärjestöjen toimintaedellytyksiä voimaannuttavan projektin johtaja,
Maahanmuuttajajärjestöjen mielenterveysosaamista pohtiva projektisuunnittelija,
Maahanmuuttajien työllistämisyhdistyksen asianajaja, Maahanmuuttajien neuvontapisteen ohjaaja,
Pakolaisavun vertaisryhmätoiminnan koordinaattori, Monikulttuurisen tietopalvelukeskuksen asiantuntija,
Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittämisestä vastaava virkamies,
Väkivaltarikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajanuorten valvoja, Maahanmuuttovastaava,
Ikääntyneiden somalinaisten kotoutustyöntekijä, Monikulttuurisuuden johtava asiantuntija,
Pakolaiskoordinaattori, Pakolaisvähemmistö vastaava, Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja
Romanien päiväkeskuksen työntekijä, Romaniyhdyshenkilö, Vähemmistövaltuutetun ylitarkastaja,
Romanipoliittisen työryhmän puheenjohtaja, Maahanmuuton erikoistutkija, Ihmisoikeustyönjohtaja,
Sisäministeriön maahanmuuttojohtaja, Monikulttuurisuustaitojen kehittäjä,
Monikulttuurisuuskampanja suunnittelija, Ulkomaalaisasioiden valmistelija,
Romanien päiväkeskuskuksen johtaja, Monikulttuurisuustyön suunnittelija,
Maahanmuuttajien kansalaistoiminnan kehittäminen projektin johtokunta, Monikulttuuripedagogi,
Pakolaisoikeutta tutkiva oikeustieteilijä, Ulkomaalaisoikeuden asiantuntija,
Maahanmuuttopolitiikan tutkija,Maahanmuuttoviraston tutkija, Turvapaikkalautakunnan sihteeri
Sisäministeriön somaliyhteisön kotoutumista edistävä asiantuntijaryhmä,
Kansainvälisen siirtolaisjärjestön projektikoordinaattori, Syrjintälautakunnan johtaja,
Sisäministeriön maahanmuutto-osaston päällikkö, Monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä,
Sisäasiainministeriön kotouttamisyksikön johtaja, Pakolaisneuvonnan tiedottaja,
Maahanmuuttajien asumisneuvoja, Maahanmuuttajien henkilökohtainen palveluohjaaja,
Monikulttuuristen naisjärjestöjen kattojärjestön johtaja, Maahanmuuttajien tukijärjestön johtaja,
Ulkomaalaisille maksettavan toimeentulotuen käsittelyä koskevien menettelytapojen selkeyttäminen -työryhmä,
Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen hankeneuvoja ja taloussuunnittelija,
Kehitysyhteistyön palvelukeskuskuksen kehityspoliittinen asiantuntija, Monikulttuurinen osaaja,
Suomen somalia-verkoston toiminnanjohtaja, Maahanmuuttajapoikatyön johtaja,
Maahanmuuttajien yhteispalvelutoimiston johtaja,Maahanmuuttajataustainen kokemusasiantuntija,
Maahanmuuttajanaisten kulttuuriohjelman johtaja, Etnisten suhteiden neuvottelukunta,
Työelämävalmiuksien kartoittaja maahanmuuttajille, Syrjintää epäilevien neuvontapisteen johtaja,
Syrjinnänvastaisesta toiminnasta vastaava viranomainen, Syrjintäilmiöiden analysoija,
Maahanmuuttajien koulutuksen kehittäjä, Pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö,
Maahanmuuttopolitiikan asiantuntija, Konsultoiva uskonnon ja somalin kielen opettaja
Somaliperheiden ja koulun välisen yhteistyön tutkija, Monikulttuurisen asumisen aluevastaava,
Monikulttuurisen kasvatustyön, kotoutumisen ja opetuksen kehittäminen –hankkeen johtaja,
Romanilasten oppivelvollisuutta selvittävä työryhmä, Kiertävä maahanmuuttajaneuvojan,
Maahanmuuttajat-konsulttiryhmä, Maahanmuuttajatyön koordinaattori, Maahanmuuttajien yritysneuvoja,
Maahanmuuttaja-asiakkaiden kanssa työskentelevien asiantuntijoiden ryhmä,
Maahanmuuttaja-aikuisten oppimisen ohjauksen suunnittelijaopettaja, Maahanmuuttajaopettaja,
Maahanmuuttajaopetuksen erityisosaamis- ja ohjausryhmä, Maahanmuuttajatyttötyön ohjaaja,
Maahanmuuttajien toiminnallisen opetuksen ja ohjauksen projektikoordinaattori,
Maahanmuuttajien järjestökonsultti, Maahanmuuttajien psykiatrian poliklinikan sosiaalityöntekijä,
Maahanmuuttajuuden psykologisen prosessin tutkija, Romanit työelämään -hankkeen johtaja,
Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja, Maahanmuuttoasioiden asiantuntija,
Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osaston kotouttamisyksikön projektikoordinaattori,
Maahanmuuttajataustainen kulttuurimentori, Pakolaistyön ohjaaja, Kulttuuritulkki,
Maahanmuuttajakouluttajien resurssirenkaan puheenjohtaja, Kieliavustaja,
Maahanmuuttajien asunto-oloja pohtivan toimenpideohjelman johtaja, Maahanmuuttajien vastaanottohenkilö,
Syrjinnän ehkäisyyn keskittyvän ryhmän johtaja, Maahanmuuttajien preppausluokan opettaja,
Asioimistulkkikeskuksen johtaja, Maahanmuuttotyöryhmän johtaja, Monikulttuurisuusyhdistyksen tiedottaja,
Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskusten johtaja, ELY-keskuksen maahanmuuttopäällikkö,
Maahanmuuttoviraston alaikäisyksiköiden johtaja, Pakolaistyönohjaaja, Omakielineuvoja,
Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkoston tutkija, Maahanmuuttajakoulutuksen koordinaattori,
Monikulttuuristen yhdistysten liiton puheenjohtaja, Monikulttuurisen liikuntaliitto puheenjohtaja,
Pakolais- ja siirtolaisuusasiain neuvottelukunnan johtaja, Maahanmuuttokonsultti,
Integraatiopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, Monikulttuuristen perheiden liiton puheenjohtaja,
Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapisteen hoitaja, Maahanmuuttajien valmistavan ryhmän johtaja,
Etnisten suhteiden neuvottelukunnan hyvän tahdon lähettiläs, Maahanmuuttajakonsultti,
Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluiden johtaja, Maahanmuuttajatoimittaja,
Maahanmuuttoviraston neuvottelukunnan puheenjohtaja, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja,
Turvapaikkahakemusten käsittelyä tutkiva työryhmä, Kotoutumis- ja maahanmuuttopoliittinen ministeriryhmä,
Haavoittuvassa asemassa olevien kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittamisen edistämishankkeen projektipäällikkö,
Maahanmuutto-ohjelmien tukirakenteen johtaja, Kotouttamisen ja etnisten suhteiden seurantajärjestelmän johtaja,
Pakolaisten vuorovaikutussuhteiden tutkija, Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden yhdenmukaistaja,
Kotoutumisen alkuvaiheen palveluiden asiantuntijaverkosto, Monikulttuurisuuden erityisasiantuntija,
Maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjauspalvelujen ja osaamisen kehittämisen projektipäällikkö,
Maahanmuuttokriittisen/rasistisen keskustelun rakennetta pohtiva asiantuntijafoorumi... 





http://www.flickr.com/photos/69588543@N00/240848826/ 

http://www.flickr.com/photos/44124401501@N01/167692301/

http://www.flickr.com/photos/eric85/3467533195/

http://www.flickr.com/photos/library_of_congress/2178451583/ 

http://www.flickr.com/photos/bnsd/3352880467/in/set-72157626965587923/  

tiistai 20. joulukuuta 2011

Koko euron historia on yhtä karmeaa kusetusta

Tässä vaihe vaiheelta maailmanhistorian suurimman kuprun tarina eli mitä media ei halua sinun tietävän eurosta:

1. Ensin Lipponen- Niinistö parivaljakko veivät Suomen siihen ilman kansanäänestystä. Tämä on mielestäni rikoksena sitä luokkaa, että kumpikin herroista kuuluisi vankilaan. On suorastaan pöyristyttävää, että sen sijaan tälläiset kaverit esiintyvät viisaina valtiomiehinä jaellen ylimielisinä kansalle neuvojaan. Jos äänestys olisi järjestetty, on enemmän kuin todennäköistä, että olisimme rahaliiton ulkopuolella ja tilanteemme olisi sama kuin Ruotsin, joka on saanut valtavaa etua omasta valuutastaan.


2. Sitten otettiin mukaan euroon tilastoja vääristellyt Kreikka.
 

3. Tämän jälkeen Ranska, Italia ja Saksa alkoivat rikkoa kasvu- ja vakaussopimusta.  Siitä ei seurannut sanktioita.

4. Sitten EKP piti korkotasoa matalalla, jotta kyseisissä maissa talous kasvaisi. Liikkeellä oli valtavat määrät  halpaa ja löysää rahaa.

5. Käsittämättömällä tavalla luottoluokittajien päänuppi oli umpijäässä,  kun Kreikka oli AAA-maa vielä alkuvuonna 2008.



6. Kun vihdoin taloustaantuma iski polvilleen joukon rahaliiton heikompia valtiota, alettiin rikkomaan EU:n perussopimusta ja pakotettiin muut valtiot tukemaan velkarahalla asiansa tyrineitä maita.

7. Sitten teetettiinkin hämäysmielessä ”stressitesti” pankeille. Kaikki pääsivät läpi ja kuinka ollakaan, muutaman kuukauden kuluttua irlantilaispankit olivat kontillaan.

8. Sitten EKP alkoi vastoin omia sääntöjään ostamaan ranskalaisten ja saksalaisten pankkien riskiluottoja pois Italiasta ja Kreikasta.

9. Sitten tehtiin toiset ”stressitestit”, joista selvisi puhtain paperein mm. myöhemmin komeasti kaatunut Dexia.



10. Nyt annettiin Kreikalle toinen lainapaketti, vaikka maan talousennusteet osoittavat kriisin siellä vain syventyvän ensi vuonna. Alun perin oli sovittu, että lainapaketteja Kreikalle myönnetään jatkossa vain, jos se kykenee osoittamaan, että maan taloutta ollaan saamassa kuntoon.



11. Ennen lopullista romahdusta Merkel ja Sarkozy sopivat, että laitetaan saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tappiot  EU:n kaikkien veronmaksajien maksettavaksi.

Olli Rehnille ja muille EU- komissaareille sellaisia terveisiä, että jatkakaa vain samalla typerällä EU:n ja euron laajentamislinjalla. Syöskää koko Eurooppa kivikaudelle. Eipä se teitä siellä mustan Mersun takapenkillä haittaa. Maailman historian suurimmilla huijareilla palkka sen kun juoksee ja Euroopan kansat maksavat. Tai ainakin Suomi maksaa, kuten aina.


P.s Vasemmistoliitto erotti ehkä fiksuimman edustajansa, kun potki Markus Mustajärven ulos ryhmästään, kun kaveri ei suostunut äänestämään vakaumustaan vastaan. Nykyisin Vasenryhmää edustava Mustajärvi veisteli jokin aika sitten eduskunnassa pitämässään puheessa, että ennen Suomi tunnettiin maana, joka maksaa kaikki velkansa. Nyt Suomi tunnetaan hänen mielestään maana, joka maksaa kaikkien velat.

Samassa yhteydessä hän ennusti, että EU on menossa kohti liittovaltiota. Kuten jokainen politiikkaa seuraava tietää, juuri näin on käymässä.

Tämän jutun jatko-osa löytyy tuolta:

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/07/koko-euron-historia-on-yhta-karmeaa.html

Kuluttajaliitto: "Euro ollut ostovoiman tappaja"

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=69865:kuluttajaliitto-qeuro-ollut-ostovoiman-tappajaq&catid=10:ulkomaat-paeaeuutinen-&Itemid=6




http://www.flickr.com/photos/kathycsus/353531145/ 

http://www.flickr.com/photos/12771303@N00/23096466/ 

http://www.flickr.com/photos/uggboy/4075362980/ 

























sunnuntai 18. joulukuuta 2011

EU:n paras nettomaksaja Suomi, näin ollaan EU:n ytimessä

Kun Suomi aikoinaan valmistautui kansanäänestykseen Suomen liittymisestä Euroopan unioniin (vuonna 1994), kyllä-puoli vakuutti yhä uudestaan maamme saavan unionista enemmän rahaa kuin sinne maksaisimme, että olisimme “nettosaaja”. Kuinkas sitten kävikään?




Olemme nettomaksaja. Käytännössä homma toimii niin, että lähetämme rahaa Brysselin kautta muille maille ja katsomme, kuinka paljon saamme takaisin. Nettomaksu on hävikki, joka syntyy matkalla. Yhtä vuotta lukuun ottamatta sitten 1995 olemme olleet maksajan roolissa. Varsinainen uutinen on se, kuinka paljon EU-maksut ovat nousseet vielä 2000-luvun alun reippaasta 200 miljoonan euron tasosta. 

Maksetaan muidenkin maksut! 

Maksutaakan kasvu johtuu valtionpäämiesten Eurooppa-neuvostossa 2005 käydyistä neuvotteluista, joissa päätettiin nykyvuosien jäsenmaksuperusteista. Silloin Matti Vanhanen hallituksen ja Suomen edustajana suostui lisäämään Suomen jäsenmaksutaakkaa ottamalla meille maksettavaksi myös muiden maiden jäsenmaksuja! Vuonna 2009 maksoimme niitä 325 milj. euroa, kuten Iso-Britannian lisäksi ”köyhien” Saksan, Itävallan, Hollannin  ja Ruotsin  puolesta! Vieläpä takautuvasti. Muut maat ovat siis onnistuneet Suomea  (kiitos Vanhasen ja Lipposen) paremmin turvaamaan etunsa.

Vuonna 2009 teimme nettomaksuennätyksen koko EU:n ”parhaalla” osuudella bruttokansantuotteesta eli 0,32%. Luku on laskettu hallituksen mielellään käyttämästä Euroopan komission laskelmasta, joka ei sisällä n.40 000 virkamiehen ylläpito- ja eläkekuluja eikä EU:n ulkopuolelle maksettuja kuluja. Suomen valtion tilinpäätöksessä tuo nettomaksu on 753 milj.€. Kun osuus BKT:sta lasketaan tästä ja korjataan muiden maiden lukemat vastaamaan todellisuutta, me, pieni Suomi, olemme valitettavasti EU:n suurin nettomaksaja.


Meille julistetaan joka torvesta jatkuvasti, kuinka ihanaa ja taloudellisesti välttämätöntä EU:n ja sen rahaliiton jäsenyys on. Kritiikkiä ei ole kuunneltu saati otettu rakentavasti vastaan. Ei edes talousasiantuntijoilta. Naapurimme Ruotsi, joka oli taloudeltaan melko samankaltainen maa kuin Suomi, ei liittynyt rahaliittoon. Montako  paperitehdasta siellä on jouduttu sulkemaan? Ei ainuttakaan, päinvastoin, siellähän suorastaan mennä porskutetaan joka tasolla. EU jäsenmaksu on alle kymmenesosan Suomen maksusta. Ja huom! Kiitos Vanhasen hallituksen, me maksamme siitäkin osan. 

Eurosta luopuminen?

Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen väittää, että Suomeen tulisi jättityöttömyys ja kansantuotteen romahdus, jos luopuisimme eurosta.

Miksi Suomi ainoana menee konkurssiin ja tulee jättityöttömyys, jos eurosta erotaan, kun kuitenkin Norjalla, Tanskalla, Ruotsilla, Englannilla ja Sveitsillä menee erittäin hyvin, vaikka eivät ole eurossa?

Lisäksi on kymmeniä maita, jotka eivät kuulu EU:iin lainkaan ja niillä menee silti ihan hyvin.

Joten selittäkääpäs toimittajat ja punavihreät poliitikot, että miksi me ainoana maana menemme konkurssiin, jos valuutta vaihtuu? En todellakaan ymmärrä kyseistä logiikkaa. Eikä kyllä ymmärrä moni muukaan.

Tästä pääsenkin mieliaiheeseeni, toimittajien aivopierujen ihmettelyyn. Lukekaapas tämä, asialla kuten tavallista, Aamulehti:
"Paavo Väyrynen ja Timo Soini viljelevät puolitotuuksia revitellessään, miten hienosti Ruotsi on pärjännyt euron ulkopuolella. Totta on, että Ruotsin kansantalous on Euroopan vahvin. Se ei johdu siitä, että naapuri jättäytyi valuutta-alueen ulkopuolelle. Ruotsalaiset saavat kiittää onneaan siitä, että maan hallitus on noudattanut kurinalaista talouspolitiikkaa ja lisännyt talouden dynamiikkaa lisäämällä työvoiman tarjontaa. Kruunulla ei sen kanssa ole mitään tekemistä."

Ja taas: ihan tosissaan! Olen nähnyt useita kertoja sekä ruotsalaisten poliitikkojen että ekonomistien (myös suomalaisten) selittävän telkkarissa millainen onnenpotku euron ulkopuolelle jääminen oli Ruotsille. Ruotsi täytti kyllä EMU-kriteerit, mutta Ruotsissa tehtiin oikea päätös, kun päätettiin pitää oma kruunu ja Ruotsi on hyötynyt siitä päätöksestä jatkuvasti, koska kelluva kruunu on joustanut Ruotsin talouden tilanteen mukaan ja pitänyt Ruotsin kilpailukyvyn hyvänä. Se on näkynyt mm. siinä, että paperitehtaat on pistetty kiinni Suomessa samaan aikaan, kun metsäyhtiöt ovat investoineet Ruotsissa sijaitseviin tehtaisiinsa.

Suomenhan liittivät euroon SDP ja Kokoomus Lipposen ja Niinistön johdolla (huom!) ilman kansanäänestystä. Nyt valtavien vuotuisten kustannusten lisäksi meille tulee lisätaakaksi kriisirahastojen takaukset. 


50 miljardia € (300 miljardia markkaa) on sellainen summa, että jos se lankeaa maksuun, me kansakuntana lakkaamme olemasta, sitä emme mitenkään kykene maksamaan. Silti "älyköt" hyväksyvät asian iloisin mielin. Ei voi kuin ihmetellä jälleen kerran Kokoomuksen suosiota. Kyllä Jyrki osaa. Ja Media.



http://www.flickr.com/photos/uggboy/4416977499/ 

http://www.flickr.com/photos/andresrueda/3989217986/ 

http://www.flickr.com/photos/sektordua/330096210/ 









EU-kiimainen media antaa jatkuvasti väärää tietoa eurosta ja EU:sta

Loistava esimerkki otsikon mukaisesta älyttömästä EU-lobbauksesta löytyy heti tältä päivältä (18.12.2011): Aamulehden Jorma Pokkinen todistelee, että kyllä on paljon parempi olla eurossa koska "Euron kriisi on pieni kriisi verrattuna siihen, että voi loppuu. Suomessa vasta varaudutaan, mutta Norjassa jo hamstrataan. Nettihuutokaupassa kilo maksaa jopa 80 euroa. Norja ei ole EU-maa. Voista maksetaan tulli. Voita ei yksinkertaisesti saa.
Norjalaiset ymmärtävät nyt kirnun aseman muuttuvassa yhteiskunnassa. Tai EU:n perusperiaatteen. Tovereissa on voimamme." 

Heh heh! Tuo äskeinen oli siis tosissaan kirjoitettu, ei vitsi, kuten ensin luulin pääkirjoitusta lukiessani. Eli kyllä kannattaa maksaa 50 miljardia euroa ja risat, kunhan vaan ei tarvitse pelätä, että voi loppuu pariksi viikoksi kaupasta!!! Sitä paitsi on siitä voista täälläkin ollut pulaa. 

Sadoilla miljardeilla vakaa valuutta

Myös Aamulehden yleisönosastossa joku neropatti kiitteli, että euron ansiosta meillä on alhaiset korot ja vakaa valuutta. Palaan korkoasiaan alempana, vakaasta valuutasta sen verran että markkakin olisi varmaan ollut aika vakaa, jos sen tukemiseen olisi käytetty 300 miljardia markkaa (50 miljardia euroa, tukipakettien yhteisvastuut Suomen osalta). 

Euroa perusteltiin (ja perustellaan vieläkin) mm. valuutan vakaudella. Valuutta ei ole vakaa, jos se nousee muutamassa vuodessa yli 70% ja sen jälkeen arvoa joudutaan pitämään yllä keinotekoisesti valtavilla summilla yhä uudestaan.

Hintojenkin piti laskea EU:n myötä vaan kuinkas kävikään?? Missään tapauksessa muiden maiden ei pitänyt joutua maksamaan asiansa huonosti hoitavien velkoja, siitä tehtiin oikein lait, joita nyt kierretään yhteistuumin. 


Mutta kun korot nousee!!!

Korkojen nousu on toinen vakiopelottelun aihe (jos erottaisiin EU:sta), tosiasiassa vuosina 1970-88 korkotaso oli matalampi kuin EU-aikana. Vasta kun maata alettiin muuntamaan EU- kelpoiseksi, jouduttiin hyvinvointijärjestelmää ajamaan alas ja korot pomppasivat pilviin. Sama ruljanssi on nyt edessä mm. Kreikassa, Portugalissa, Irlannissa, Italiassa, Espanjassa ja Belgiassa. Erotuksena on, että he eivät maksa itse kivuliasta prosessia, vaan mm. Suomen veronmaksajat.  
Miten muuten Britanniassa ei ole tullut suurtyöttömyys, kun eivät ole rahoittamassa tätä ollenkaan? Tähänhän Katainen joka mutkassa vetoaa. Kaiken perimmäisenä tarkoituksena on rikastuttaa suurpääomaa, silti kansa sokeana uskoo, että ilman EU:ta olemme mennyttä. No, hymy tulee valitettavasti vielä hyytymään.

EU:n ulkopuolella muuten myös aina fiksu Sveitsi, jolla ei ole suuria luonnonvaroja, pärjää vallan mainiosti.


Jaksaa muuten vieläkin huvittaa, kun Stubb (kok) vaalikeskusteluissa ennen eduskuntavaaleja pokkana väitti, että Suomi on ainoa maa, jossa edes keskustellaan näistä tukipaketeista, muualla kuulemma kansa suhtautuu pelkästään myönteisesti ja yksimielisinä velkamaiden tukemiseen :D Asiahan on aivan päinvastoin. Esim. Saksassa tutkimusten mukaan yli 60% väestöstä vastustaa tukipaketteja, asiasta ei vaan meillä uutisoida.

http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194710792048/artikkeli/kronikka+voi+voi+kriisi+on.html


http://www.flickr.com/photos/seedingchaos/187009091/ 

http://www.flickr.com/photos/alisonmckellar/2260465150/