tiistai 20. joulukuuta 2011

Koko euron historia on yhtä karmeaa kusetusta

Tässä vaihe vaiheelta maailmanhistorian suurimman kuprun tarina eli mitä media ei halua sinun tietävän eurosta:

1. Ensin Lipponen- Niinistö parivaljakko veivät Suomen siihen ilman kansanäänestystä. Tämä on mielestäni rikoksena sitä luokkaa, että kumpikin herroista kuuluisi vankilaan. On suorastaan pöyristyttävää, että sen sijaan tälläiset kaverit esiintyvät viisaina valtiomiehinä jaellen ylimielisinä kansalle neuvojaan. Jos äänestys olisi järjestetty, on enemmän kuin todennäköistä, että olisimme rahaliiton ulkopuolella ja tilanteemme olisi sama kuin Ruotsin, joka on saanut valtavaa etua omasta valuutastaan.


2. Sitten otettiin mukaan euroon tilastoja vääristellyt Kreikka.
 

3. Tämän jälkeen Ranska, Italia ja Saksa alkoivat rikkoa kasvu- ja vakaussopimusta.  Siitä ei seurannut sanktioita.

4. Sitten EKP piti korkotasoa matalalla, jotta kyseisissä maissa talous kasvaisi. Liikkeellä oli valtavat määrät  halpaa ja löysää rahaa.

5. Käsittämättömällä tavalla luottoluokittajien päänuppi oli umpijäässä,  kun Kreikka oli AAA-maa vielä alkuvuonna 2008.6. Kun vihdoin taloustaantuma iski polvilleen joukon rahaliiton heikompia valtiota, alettiin rikkomaan EU:n perussopimusta ja pakotettiin muut valtiot tukemaan velkarahalla asiansa tyrineitä maita.

7. Sitten teetettiinkin hämäysmielessä ”stressitesti” pankeille. Kaikki pääsivät läpi ja kuinka ollakaan, muutaman kuukauden kuluttua irlantilaispankit olivat kontillaan.

8. Sitten EKP alkoi vastoin omia sääntöjään ostamaan ranskalaisten ja saksalaisten pankkien riskiluottoja pois Italiasta ja Kreikasta.

9. Sitten tehtiin toiset ”stressitestit”, joista selvisi puhtain paperein mm. myöhemmin komeasti kaatunut Dexia.10. Nyt annettiin Kreikalle toinen lainapaketti, vaikka maan talousennusteet osoittavat kriisin siellä vain syventyvän ensi vuonna. Alun perin oli sovittu, että lainapaketteja Kreikalle myönnetään jatkossa vain, jos se kykenee osoittamaan, että maan taloutta ollaan saamassa kuntoon.11. Ennen lopullista romahdusta Merkel ja Sarkozy sopivat, että laitetaan saksalaisten ja ranskalaisten pankkien tappiot  EU:n kaikkien veronmaksajien maksettavaksi.

Olli Rehnille ja muille EU- komissaareille sellaisia terveisiä, että jatkakaa vain samalla typerällä EU:n ja euron laajentamislinjalla. Syöskää koko Eurooppa kivikaudelle. Eipä se teitä siellä mustan Mersun takapenkillä haittaa. Maailman historian suurimmilla huijareilla palkka sen kun juoksee ja Euroopan kansat maksavat. Tai ainakin Suomi maksaa, kuten aina.


P.s Vasemmistoliitto erotti ehkä fiksuimman edustajansa, kun potki Markus Mustajärven ulos ryhmästään, kun kaveri ei suostunut äänestämään vakaumustaan vastaan. Nykyisin Vasenryhmää edustava Mustajärvi veisteli jokin aika sitten eduskunnassa pitämässään puheessa, että ennen Suomi tunnettiin maana, joka maksaa kaikki velkansa. Nyt Suomi tunnetaan hänen mielestään maana, joka maksaa kaikkien velat.

Samassa yhteydessä hän ennusti, että EU on menossa kohti liittovaltiota. Kuten jokainen politiikkaa seuraava tietää, juuri näin on käymässä.

Tämän jutun jatko-osa löytyy tuolta:

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2012/07/koko-euron-historia-on-yhta-karmeaa.html

Kuluttajaliitto: "Euro ollut ostovoiman tappaja"

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=69865:kuluttajaliitto-qeuro-ollut-ostovoiman-tappajaq&catid=10:ulkomaat-paeaeuutinen-&Itemid=6
http://www.flickr.com/photos/kathycsus/353531145/ 

http://www.flickr.com/photos/12771303@N00/23096466/ 

http://www.flickr.com/photos/uggboy/4075362980/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti