sunnuntai 18. joulukuuta 2011

EU-kiimainen media antaa jatkuvasti väärää tietoa eurosta ja EU:sta

Loistava esimerkki otsikon mukaisesta älyttömästä EU-lobbauksesta löytyy heti tältä päivältä (18.12.2011): Aamulehden Jorma Pokkinen todistelee, että kyllä on paljon parempi olla eurossa koska "Euron kriisi on pieni kriisi verrattuna siihen, että voi loppuu. Suomessa vasta varaudutaan, mutta Norjassa jo hamstrataan. Nettihuutokaupassa kilo maksaa jopa 80 euroa. Norja ei ole EU-maa. Voista maksetaan tulli. Voita ei yksinkertaisesti saa.
Norjalaiset ymmärtävät nyt kirnun aseman muuttuvassa yhteiskunnassa. Tai EU:n perusperiaatteen. Tovereissa on voimamme." 

Heh heh! Tuo äskeinen oli siis tosissaan kirjoitettu, ei vitsi, kuten ensin luulin pääkirjoitusta lukiessani. Eli kyllä kannattaa maksaa 50 miljardia euroa ja risat, kunhan vaan ei tarvitse pelätä, että voi loppuu pariksi viikoksi kaupasta!!! Sitä paitsi on siitä voista täälläkin ollut pulaa. 

Sadoilla miljardeilla vakaa valuutta

Myös Aamulehden yleisönosastossa joku neropatti kiitteli, että euron ansiosta meillä on alhaiset korot ja vakaa valuutta. Palaan korkoasiaan alempana, vakaasta valuutasta sen verran että markkakin olisi varmaan ollut aika vakaa, jos sen tukemiseen olisi käytetty 300 miljardia markkaa (50 miljardia euroa, tukipakettien yhteisvastuut Suomen osalta). 

Euroa perusteltiin (ja perustellaan vieläkin) mm. valuutan vakaudella. Valuutta ei ole vakaa, jos se nousee muutamassa vuodessa yli 70% ja sen jälkeen arvoa joudutaan pitämään yllä keinotekoisesti valtavilla summilla yhä uudestaan.

Hintojenkin piti laskea EU:n myötä vaan kuinkas kävikään?? Missään tapauksessa muiden maiden ei pitänyt joutua maksamaan asiansa huonosti hoitavien velkoja, siitä tehtiin oikein lait, joita nyt kierretään yhteistuumin. 


Mutta kun korot nousee!!!

Korkojen nousu on toinen vakiopelottelun aihe (jos erottaisiin EU:sta), tosiasiassa vuosina 1970-88 korkotaso oli matalampi kuin EU-aikana. Vasta kun maata alettiin muuntamaan EU- kelpoiseksi, jouduttiin hyvinvointijärjestelmää ajamaan alas ja korot pomppasivat pilviin. Sama ruljanssi on nyt edessä mm. Kreikassa, Portugalissa, Irlannissa, Italiassa, Espanjassa ja Belgiassa. Erotuksena on, että he eivät maksa itse kivuliasta prosessia, vaan mm. Suomen veronmaksajat.  
Miten muuten Britanniassa ei ole tullut suurtyöttömyys, kun eivät ole rahoittamassa tätä ollenkaan? Tähänhän Katainen joka mutkassa vetoaa. Kaiken perimmäisenä tarkoituksena on rikastuttaa suurpääomaa, silti kansa sokeana uskoo, että ilman EU:ta olemme mennyttä. No, hymy tulee valitettavasti vielä hyytymään.

EU:n ulkopuolella muuten myös aina fiksu Sveitsi, jolla ei ole suuria luonnonvaroja, pärjää vallan mainiosti.


Jaksaa muuten vieläkin huvittaa, kun Stubb (kok) vaalikeskusteluissa ennen eduskuntavaaleja pokkana väitti, että Suomi on ainoa maa, jossa edes keskustellaan näistä tukipaketeista, muualla kuulemma kansa suhtautuu pelkästään myönteisesti ja yksimielisinä velkamaiden tukemiseen :D Asiahan on aivan päinvastoin. Esim. Saksassa tutkimusten mukaan yli 60% väestöstä vastustaa tukipaketteja, asiasta ei vaan meillä uutisoida.

http://www.aamulehti.fi/Paakirjoitukset/1194710792048/artikkeli/kronikka+voi+voi+kriisi+on.html


http://www.flickr.com/photos/seedingchaos/187009091/ 

http://www.flickr.com/photos/alisonmckellar/2260465150/ 


1 kommentti:

  1. Niinpä. Ja kuinkas nyt kävikään sitten, EU:n ytimessä ollaan, mutta ainakin meidän marketista on silti voi loppu! :)

    VastaaPoista