keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Median valikoiva kuulo

Klassinen esimerkki siitä, kuinka erilailla valtamedia kohtelee poliitikkoja, osui silmiini hetki sitten. Meinasi oikein lentää kahvit suusta, kun surffaillessani törmäsin näihin joidenkin poliitikkojen väitteisiin eurosta luopumisen hinnasta.


Astrid Thors sanoi aivan pokkana eduskunnassa (!), että eurosta luopuminen maksaisi Suomelle 180 miljardia euroa!!! Jos Suomen vuosibudjetti on karvan päälle 50 miljardia, olisi summa n. 3,6 kertaa vuosibudjettimme. Sitä kuinka rähmällään erkkomedia on nk. vanhojen puolueiden edessä, kuvaa, että yhdessäkään tiedotusvälineessä ei ole kyseenalaistettu tätä pöyristyttävän typerää väitettä millään tavalla. Ajatelkaa, kyseinen rouva on ollut ministerinä Suomessa!! Jos joku persukansanedustaja olisi päästänyt yhtä sekopäisen lausunnon suustaan, olisi se ollut etusivuilla viikon, Soinilta olisi vaadittu lausuntoa joka taholta herkeämättä ja asiaan palattaisiin punavihreiden toimittajien kolumneissa vielä vuosien päästä. Kukkahattutädeiltä ei kukaan tietenkään odota täysjärkisyyttä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, mutta luulisi, että kansanedustajilla nyt on edes jonkinlaiset alkeet matematiikasta opiskeltuna. 

Paavo Lipponen ei ihan samoihin lukuihin päässyt, mutta hänkin sanoi, että tutkimusten mukaan markkaan paluu aiheuttaisi Suomelle valtavat kustannukset, 100 miljardia euroa ei kuulemma riittäisi. Jos muuten laskettaisiin kaikki kulut, mitä Lipposen päätöksistä on Suomelle aiheutunut, veikkaan että 100 miljardia ei riittäisi, mutta se on toinen tarina.

Kertoo kyllä aika paljon maamme journalismin tilasta, että yksikään toimittaja ei kysynyt kummaltakaan poliitikolta sitä, mihin tutkimuksiin heidän väitteensä perustuvat. Jos euroon siirtymisen arvioitiin maksaneen aikoinaan n. miljardin (euroissa edelleen), miten sen muutos takaisin markaksi maksaa 100 tai melkein 200 kertaisen määrän?


Tässähän ne 50 miljardia (mitä pahimmillaan Suomella on  takuuvastuita eurokriisissä) ovat pikkurahoja, kun niitä verrataan markkaan palaamisen kustannuksiin! Ei ihme, että Katainen ja Urpilainen niin auliisti veronmaksajien rahoja mailmalla jakavat, jos vaihtoehdot ovat näin kauhistuttavat. Tai sitten isoegoisten narrien on vaan kertakaikkiaan mahdotonta myöntää olleensa karmealla tavalla väärässä. Mieluummin raunioitetaan maan talous vuosikymmeniksi eteenpäin kuin myönnetään totuus: EU:sta ja erityisesti eurosta ei ole ollut Suomelle mitään muuta kuin harmia.


http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/12/1459259/lipponen-markasta-puhuminen-on-kansan-harhaan-johtamista

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_85_2011_ke_p_1.shtml


http://www.flickr.com/photos/53539456@N00/1509309418/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti