sunnuntai 18. joulukuuta 2011

EU:n paras nettomaksaja Suomi, näin ollaan EU:n ytimessä

Kun Suomi aikoinaan valmistautui kansanäänestykseen Suomen liittymisestä Euroopan unioniin (vuonna 1994), kyllä-puoli vakuutti yhä uudestaan maamme saavan unionista enemmän rahaa kuin sinne maksaisimme, että olisimme “nettosaaja”. Kuinkas sitten kävikään?
Olemme nettomaksaja. Käytännössä homma toimii niin, että lähetämme rahaa Brysselin kautta muille maille ja katsomme, kuinka paljon saamme takaisin. Nettomaksu on hävikki, joka syntyy matkalla. Yhtä vuotta lukuun ottamatta sitten 1995 olemme olleet maksajan roolissa. Varsinainen uutinen on se, kuinka paljon EU-maksut ovat nousseet vielä 2000-luvun alun reippaasta 200 miljoonan euron tasosta. 

Maksetaan muidenkin maksut! 

Maksutaakan kasvu johtuu valtionpäämiesten Eurooppa-neuvostossa 2005 käydyistä neuvotteluista, joissa päätettiin nykyvuosien jäsenmaksuperusteista. Silloin Matti Vanhanen hallituksen ja Suomen edustajana suostui lisäämään Suomen jäsenmaksutaakkaa ottamalla meille maksettavaksi myös muiden maiden jäsenmaksuja! Vuonna 2009 maksoimme niitä 325 milj. euroa, kuten Iso-Britannian lisäksi ”köyhien” Saksan, Itävallan, Hollannin  ja Ruotsin  puolesta! Vieläpä takautuvasti. Muut maat ovat siis onnistuneet Suomea  (kiitos Vanhasen ja Lipposen) paremmin turvaamaan etunsa.

Vuonna 2009 teimme nettomaksuennätyksen koko EU:n ”parhaalla” osuudella bruttokansantuotteesta eli 0,32%. Luku on laskettu hallituksen mielellään käyttämästä Euroopan komission laskelmasta, joka ei sisällä n.40 000 virkamiehen ylläpito- ja eläkekuluja eikä EU:n ulkopuolelle maksettuja kuluja. Suomen valtion tilinpäätöksessä tuo nettomaksu on 753 milj.€. Kun osuus BKT:sta lasketaan tästä ja korjataan muiden maiden lukemat vastaamaan todellisuutta, me, pieni Suomi, olemme valitettavasti EU:n suurin nettomaksaja.


Meille julistetaan joka torvesta jatkuvasti, kuinka ihanaa ja taloudellisesti välttämätöntä EU:n ja sen rahaliiton jäsenyys on. Kritiikkiä ei ole kuunneltu saati otettu rakentavasti vastaan. Ei edes talousasiantuntijoilta. Naapurimme Ruotsi, joka oli taloudeltaan melko samankaltainen maa kuin Suomi, ei liittynyt rahaliittoon. Montako  paperitehdasta siellä on jouduttu sulkemaan? Ei ainuttakaan, päinvastoin, siellähän suorastaan mennä porskutetaan joka tasolla. EU jäsenmaksu on alle kymmenesosan Suomen maksusta. Ja huom! Kiitos Vanhasen hallituksen, me maksamme siitäkin osan. 

Eurosta luopuminen?

Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen väittää, että Suomeen tulisi jättityöttömyys ja kansantuotteen romahdus, jos luopuisimme eurosta.

Miksi Suomi ainoana menee konkurssiin ja tulee jättityöttömyys, jos eurosta erotaan, kun kuitenkin Norjalla, Tanskalla, Ruotsilla, Englannilla ja Sveitsillä menee erittäin hyvin, vaikka eivät ole eurossa?

Lisäksi on kymmeniä maita, jotka eivät kuulu EU:iin lainkaan ja niillä menee silti ihan hyvin.

Joten selittäkääpäs toimittajat ja punavihreät poliitikot, että miksi me ainoana maana menemme konkurssiin, jos valuutta vaihtuu? En todellakaan ymmärrä kyseistä logiikkaa. Eikä kyllä ymmärrä moni muukaan.

Tästä pääsenkin mieliaiheeseeni, toimittajien aivopierujen ihmettelyyn. Lukekaapas tämä, asialla kuten tavallista, Aamulehti:
"Paavo Väyrynen ja Timo Soini viljelevät puolitotuuksia revitellessään, miten hienosti Ruotsi on pärjännyt euron ulkopuolella. Totta on, että Ruotsin kansantalous on Euroopan vahvin. Se ei johdu siitä, että naapuri jättäytyi valuutta-alueen ulkopuolelle. Ruotsalaiset saavat kiittää onneaan siitä, että maan hallitus on noudattanut kurinalaista talouspolitiikkaa ja lisännyt talouden dynamiikkaa lisäämällä työvoiman tarjontaa. Kruunulla ei sen kanssa ole mitään tekemistä."

Ja taas: ihan tosissaan! Olen nähnyt useita kertoja sekä ruotsalaisten poliitikkojen että ekonomistien (myös suomalaisten) selittävän telkkarissa millainen onnenpotku euron ulkopuolelle jääminen oli Ruotsille. Ruotsi täytti kyllä EMU-kriteerit, mutta Ruotsissa tehtiin oikea päätös, kun päätettiin pitää oma kruunu ja Ruotsi on hyötynyt siitä päätöksestä jatkuvasti, koska kelluva kruunu on joustanut Ruotsin talouden tilanteen mukaan ja pitänyt Ruotsin kilpailukyvyn hyvänä. Se on näkynyt mm. siinä, että paperitehtaat on pistetty kiinni Suomessa samaan aikaan, kun metsäyhtiöt ovat investoineet Ruotsissa sijaitseviin tehtaisiinsa.

Suomenhan liittivät euroon SDP ja Kokoomus Lipposen ja Niinistön johdolla (huom!) ilman kansanäänestystä. Nyt valtavien vuotuisten kustannusten lisäksi meille tulee lisätaakaksi kriisirahastojen takaukset. 


50 miljardia € (300 miljardia markkaa) on sellainen summa, että jos se lankeaa maksuun, me kansakuntana lakkaamme olemasta, sitä emme mitenkään kykene maksamaan. Silti "älyköt" hyväksyvät asian iloisin mielin. Ei voi kuin ihmetellä jälleen kerran Kokoomuksen suosiota. Kyllä Jyrki osaa. Ja Media.http://www.flickr.com/photos/uggboy/4416977499/ 

http://www.flickr.com/photos/andresrueda/3989217986/ 

http://www.flickr.com/photos/sektordua/330096210/ 

3 kommenttia:

 1. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / WhatsApp: +2349057261346

  VastaaPoista
 2. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
  ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
    ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
  Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

  VastaaPoista