lauantai 29. syyskuuta 2012

Ksenoestrogeeni, mielensäpahoittajien valtakunnan moottori

Tuntuuko sinustakin, että suomalaiset loukkaantuvat nykyään aivan naurettavista asioista? Väitän, että jos poliitikko olisi kymmenen vuotta sitten sanonut Olli Rehniä "Brysselin Bobrikoviksi", asiasta tuskin olisi noussut mitään haloota saatikka skandaalia. Tuskin kukaan itseään pätevänä journalistina pitävä olisi myöskään siihen aikaan kehdannut nostattaa Helena Erosen hihamerkki -pakinasta noussutta naurettavaa kohua. Kun Aamulehdestä lukee vaikka toimittaja Martti Mörttisen nyyhkytystä, tulee mieleen, että onko hän krapuloissaan palkannut teini-ikäisen sukulaistyttönsä vuodattamaan murrosikäisen tuskaansa paperille. Haluamatta mitenkään loukata naisia on pakko todeta, että suuri osa miehistä on nykyisin paljon pahempia akkoja kuin akat itse. Ja tällä siis viittaan ylitunteellisuuteen.


Yleinen neitiytyminen voi johtua ksenoestrogeeneistä
 
Mistä tälläinen henkinen yliherkkyys johtuu? Kuulemma ajat muuttuvat ja sille ei voi mitään. Ilmiölle voi kuitenkin olla myös ihan kemiallinen syy. Altistumme päivittäin tuhansille kemikaaleille. Osa lienee suhteellisen vaarattomia, mutta monet vaarallisia. Länsimaisen miehen yleiseen neitiytymiseen voivat olla syynä nk. ksenoestrogeenit (tunnetaan myös nimellä xenoestrogeenit). Ne ovat ympäristössämme esiintyviä kemikaaleja, jotka toimivat elimistössämme estrogeenin (naishormonin) lailla. Toisin sanoen: kun ksenoestrogeeniä tulee elimistöömme, kehomme luulee sitä naishormoniksi. Näitä yhdisteitä esiintyy ympäristössämme aina kosmetiikasta ja muovipulloista ruokaan ja ruokapakkauksiin. Tunnetuimpia ksenoestrogeenejä ovat mm. ftalaatit, bisfenoli A (BPA) ja parabeenit. Ftalaatteja käytetään muovien pehmentämiseen ja liimojen, väriaineiden ja erilaisten tekstiilien valmistuksessa. Bisfenoni A on tärkeä muovin rakenteeseen vaikuttava ainesosa. Parabeeneillä on bakteereita ja sieniä tappava vaikutus ja siksi niitä käytetään yleisesti mm. shampoissa, ihovoiteissa, meikeissä, suihkugeeleissä,  itseruskettavissa suihkeissa, lääkeaineissa ja hammastahnoissa.


Joitakin ilmiötä, joiden epäillään johtuvan (ainakin osittain) ksenoestrogeeneistä

 
Miehillä:


Mm.  erektiohäiriöt, ejakulointivaikeudet,  seksuaalinen haluttomuus/kyvyttömyys, huono sperman laatu, lihaskato, nk. manboobsit (miehellä kasvaa rinnat), voimakkaat mielialavaihtelut, masennus. Sikiöaikana runsaille ftalaattimäärille altistuneiden poikalasten testosteronimäärän on tutkimuksissa todettu olevan keskimääräistä alhaisempi ja poikien käyttäytyvän leikki-iässä erilailla kuin pojat yleensä. Monet tutkijat epäilevät myös kives- ja eturauhassyöpien lisääntymisen johtuvan ksenoestrogeeneistä.


Nykyään sotaherrat ovat jotenkin ...pehmeämpiä

USA:ssa on havaittu miesten keskimääräisen testosteronitason laskeneen vuodesta 1980 lähtien yhdellä prosentilla/vuosi.
Turun yliopiston professorin Jorma Topparin johtama tutkimus osoitti maaliskuussa 2011, että suomalaisten miesten sperman laatu on romahtunut tuntemattomasta syystä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samansuuntaisia tutkimustuloksiahan on jo aiemmin todettu mm. Tanskassa.


http://www.medicalnewstoday.com/articles/170540.php
 

http://yle.fi/uutiset/muovi_saattaa_heikentaa_poikien_maskuliinisuutta/1163106
  

duodecimlehti/artikkeli
  
http://jcem.endojournals.org/content/92/1/196.full
 

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Suomalaismiesten+siitti%C3%B6t+huonontuneet/1135264266111
 

Naisilla:
 

Epäillään yhteyttä mm. endometrioosiin (kohdun limakalvon sirottumatauti) sairastumiseen, immuunijärjestelmän heikkenemiseen, kilpirauhastoiminnan häiriöihin sekä lisääntymisongelmien kasvuun. Endometrioosipotilailla puolestaan esiintyy tavallista enemmän ainakin autoimmuunitautia, fibromyalgiaa, kroonista väsymystä, allergioita, kilpirauhasen vajaatoimintaa, erilaisia atooppisia oireita. Ksenoestrogeenit aiheuttavat naisilla keskivartalolihavuutta (ns. kaljamaha) ja saattavat voimistaa kuukautiskipuja ja aiheuttaa PMS-oireita. Myös yhteyttä masennukseen epäillään. Journal of Applied Toxicology (Volume 24, Issue 1) kertoi vuonna 2004, että eräässä tutkimuksessa parabeeneja (eniten metyylibarabeenia) on löydetty 18 tapauksessa 20 tutkitusta rintasyöpäkasvaimesta.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1519851/pdf/envhper00375-0014.pdf
 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22296395
 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12921380
 

Mistä niitä sitten saa?
 

Vesipulloista, muoviastioista (etenkin jos lämmität niissä ruokaa), kassakuiteista, kosmetiikasta, joka on valmistettu ei-luonnollisista ainesosista. Pieniä määriä juomatölkeistä. Teflonpannuista ja -kattiloista. Lihasta, maitotuotteista, kahvista ja kasviksista, jotka eivät ole luomua. Tavallisista pyykki-, tiski- ja siivousaineista, joita ei ole ostettu luomu- tai ekokaupasta.

http://www.springerlink.com/content/515wg76276q18115/fulltext.pdf?MUD=MP
 

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkijat+Ostoskuittien+muovimyrkky+bisfenoli-A+imeytyy+ihon+l%C3%A4pi/1135261454529
 

http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/securit/packag-emball/bpa/bpa_survey-enquete-can-eng.php
 

Esimerkkejä tavallisimmista ksenoestrogeeneistä:
 
-Bisfenoli A eli BPA (muovinkovettaja, mm. säilykepurkeissa, muoveissa, löytyy usein myös ruuasta)


-Dieldrin (hyönteistorjunta-aine)


-DDT (hyönteistorjunta-aine, vaikka on kielletty yli 30 maassa, sitä löytyy edelleen tuontielintarvikkeista ajoittain)


-ftalaatit (muovinpehmentäjiä)


-Oktyyli-metoksisinnamaatti eli OCM ja oktyyli-dimetyyli-PABA (kosteus- ja aurinkovoiteissa)


-polykloorattu bifenyyli eli PCB (liimoissa, maaleissa, voiteluaineissa, löytyy myös ruuasta ajoittain)


-P-nonyylifenoli (PVC-muoveissa, jäänestoaineissa, maaleissa, puhdistusaineissa, spermisideissä)


-Parabeenit (kosteusvoiteissa, hiustuotteissa, kosmetiikassa)


-4 MBC (aurinkovoiteissa)


-Polybromatut difenyylieetterit PBDE (palonestoaineita, löytyy nykyisin ihmisistä, eläimistä ja ruuasta)


Esimerkkejä erityisen haitallisista muoveista

 
PC eli polykarbonaatti:
 

Yleisimpiä käyttökohteita ovat pehmeät juomapullot, säilykepurkkien sisäosat ja lasten tuttimukit. Sisältää bisfenoli A:ta.
 

PVC eli vinyylikloridi:

Sisältää ftalaatteja. Sen lisäksi että ne häiritsevät kasvuhomonin ja testosteronin tuotantoa, ne ovat karsinogeenejä (aiheuttavat syöpää).
 

Polystyreeni:

Yksi yleisimmistä muoveista. Siitä valmistetaan astioita, muovisia ruokailuvälineitä, take-away -ruokailupakkauksia ja lihojen ym. elintarvikkeiden pakkauksia. Karsinogeeninen. Huom! EI SAA KOSKAAN KUUMENTAA!


Kuinka ksenoestrogeenejä voi välttää?

 
Muovia on kaikkialla, joten sen vältteleminen täydellisesti on mahdotonta. Omilla valinnoilla voi kuitenkin vähentää altistumista huomattavasti. Kannattaa välttää muoviin pakattuja juomia, ruokia ja huonolaatuisia kosmetiikkatuotteita (eli suosia luontaiskosmetiikkaa). Havaintojeni perusteella apteekissa on tasan yksi perusvoide ilman parabeenejä, nimi on Decubal Original Clinic Cream. Lisäksi on yksi parabeenitön (ja lisäaineeton) hyvä voide atooppiseen ihottumaan nimeltään Physiogel.


Älä osta ruokaa, joka on pakattu PVC-muoviseen tai polykarbonaattimuoviseen pakkaukseen, jos ei ole aivan pakko. Kaikki kuumuus, kuten esim. kuuman veden laskeminen polykarbonaatista valmistettuun pulloon, kiihdyttää huomattavasti bisfenoli A:n liukenemista. Jos on mahdollisuus valita, suosi aina lasisia säilytysastioita, purkkeja ja pulloja. Tumma lasi on usein paras valinta, koska se suojelee esimerkiksi oliiviöljypullossa arvokkaita rasvahappoja valolta (valo nopeuttaa härskiintymistä). Rasvaisia ruokia ei kannata säilyttää muovipusseissa, joita ei ole tarkoitettu rasvaisille ruuille. Esim. pehmitinaineet (ftalaatit) irtoavat rasvaliukoisina helpoimmin. Huom! Ftalaatteja käytetään myös leluissa ja vauvojen alustojen pinnoitetuissa kankaissa! Heitä teflonpannut ja kattilat pois, osta tilalle valurautaiset tai keraamiset ruuanlaittovälineet. Muoviset paistinlastat ja muut välineet voi korvata puisilla. Vaihda kaikki kosmetiikka luonnonkosmetiikkaan, jota löytyy mm. luontaistuotekaupoista. Varsin laadukkaita luontaisia kosteusvoiteita, shamppoita ja meikkejä voi tilata mm. IHerbistä kohtuulliseen hintaan.


Pidä silloin tällöin DIM-kuuri

 
Löytyy myös kaksi luonnonainetta, joilla voi puhdistaa elimistöä ksenoestrogeeneistä ja samalla hellävaraisesti "boostata" testosteronitasoa. DIM (diindolylmethane) ja kalsium-D-glukaraatti ovat vaarattomia luontaistuotteita, joita käytän itse kuuriluontoisesti 2-3 kertaa vuodessa purkin kerrallaan. Henkilökohtaisesti pidän DIM:ä tehokkaampana. Annostusohjetta kannattaa noudattaa. Aineet olen tilannut IHerbistä.


Tulevaisuudessa ei punavihreillä miehillä elämä ole aina helppoa

Ainakin kuurin aikana voisi olla järkevää myös välttää kasviperäisiä estrogeenejä (eli fytoestrogeenejä). Fytoestrogeenit ovat ruuasta saatavia estrogeenin kaltaisia yhdisteitä, joiden nauttiminen ei sinällään ole huono asia. Kuten kaikessa, määrä tekee myrkyn. Muovin sisältämien ftalaattien ja bisfenoli A:n lisäksi eniten estrogeenin tavalla käyttäytyviä yhdisteitä kehoomme tuovat fytoestrogeeneistä soija sekä pellavansiemenet. Kun katson jotakin Dan Koivulaaksoa (Vasemmistoliitto) telkkarissa selittämässä alaleuka väpättäen tytön äänellään, kuinka "äärioikeistolaiset" häntä ovat loukanneet, voisin lyödä vaikka vetoa, että kaverin ruokavalio on hyvin soijapainotteinen. Feminiiniset piirteet miehillä (tai muut hormonaaliset häiriöt) esiintyvätkin useimmiten pitkäaikaisesti suuria määriä soijatuotteita nauttineilla henkilöillä. Punavihreän arvomaailman omaavia kasvissyöjämiehiä suosittelen jättämään soijan pois ruokavaliosta kokonaan sekä terveytenne että ihan yleisen viihtyvyyden vuoksi. Jatkuvaa ruikutustanne ei kestä kohta enää kukaan. Riittävän proteiinin saannin voi turvata vaikka Sunwarriorin mainiolla riisiproteiinijauheella.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12197785

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12672912
Maksakuuri
 
Myrkkyjen poistamisessa kehostamme kovimman työn tekee maksa. Etenkin jos sinulla on jo sairauksia, joiden epäilet johtuvan ksenoestrogeeneistä (tai muista kemikaaleista), suosittelen ajoittaista maksan puhdistusta. Helpoimmin se onnistuu pitämällä vuosittain 1-3 kertaa ns. maksakuuri. Yksinkertaisin tapa on tilata IHerbistä jokin maksaa puhdistava tuote. Itse olen käyttänyt Now Foodsin "Liver Detoxifier & Regenerator" -nimistä valmistetta. Erityisesti kuurin aikana tulisi syödä mahdollisimman puhdasta ja luonnonmukaista ruokaa. Suosittelen myös välttämään kyseisenä ajanjaksona sianlihaa (ja ylipäätään vähentämään eläinproteiinia) ja gluteeniviljoja. Ja noudattamaan purkin kyljessä annettuja ohjeita! Yrtit ovat varsin voimallisia lääkeaineita, joten niiden kanssa ei kannata suotta pelleillä. Ennen maksakuurin aloittamista kannattaa hoitaa myös munuaisia, koska muuten myrkkyjen lähtiessä "liikkeelle" kuormitus voi olla niille turhan kova. Tähän tarkoitukseen löytyy esim. Vogelilta tuote nimeltä Solidago, joka siis puhdistaa munuaisia.


Joitakin tuotteita, joissa ei ole ksenoestrogeeneja (eikä muitakaan myrkkyjä)
 
Yleissääntö on, että ksenoestrogeenittömiä tuotteita  on helpointa löytää luontaistuote- ja  ekokaupoista (ja tietysti netistä). Niissäkin kannattaa lukea aina tuoteseloste huolellisesti. Olen nähnyt esim. Punnitse ja Säästä -kaupassa jonkin aloe vera-voiteen, jossa oli parabeenejä. Luettelen tässä joitakin yleisimpiä tuotemerkkejä, jotka ovat hyväksi havaittuja. Osaa niistä myydään jopa tavarataloissa.


Hammastahnat:  Salutem (löytyy apteekista). Logodent, DR Hauscka, Lavera, näillä kolmella valmistajalla on myös kaikenlaista muutakin myrkytöntä kosmetiikkaa. Hyviä tuotteita, mutta melko hintavia.
 

Shampoo: Elokuu, Urtekram
 

Ihovoiteet: Decubal Original Clinic Cream (apteekki), Physiogel voide (apteekki), Locobase repair (apteekki), Nature's Baby Organics (IHerb), Nature's Paradise (IHerb). Myös kaikkia Now Foodsin tuotteita pidän hinta-laatusuhteeltaan hyvinä. Suomestakin saa esim. Ole Hyvä- ja Urtekram tuoteketjujen perusvoiteita (ilman parabeenejä), mutta ne eivät mielestäni kosteuta riittävän hyvin. 

Apteekissa myydään myös Dermalog-nimistä sarjaa, jossa ei ole parabeenejä, mutta se sisältää mineraaliöljyä (petrolatum), joka on maaöljyjohdannainen. Mineraaliöljyn turvallisuudesta on kiistelty jo pitkään. Oma käsitykseni on, että  kyseistä ainetta kannattaa vältellä. Alla olevasta linkistä löytyy tietoa väitetyistä haittavaikutuksista.

http://www.livestrong.com/article/226763-side-effects-of-petrolatum/Ksenoestrogeeneille raskauden aikana altistuneilla hiirillä on aikuisikäisenä lyhyemmät luut ja heikompi luusto:
 

http://www.bioone.org/doi/abs/10.1095/biolreprod.111.096545

17 kommenttia:

 1. Huh helvetti. Hyvä ja tärkeä vuodatus / valistus. Osui itseeni aika hyytävään extenttiin. Onneksi otin tuon Samsungin enkä Mokiaa joka on tehty Polykarbotaatista koko paska !. Vielä täytyy mainita, että tämä testosteroni kato ja modernien aikojen / sukupolvien väkivaltaisuus, riitaisuus yms. kohkaaminen voisi ensisilmäykseltä vaikuttaa ristiriitaiselta, mutta... . Ettei se vain tee jäppisestä, hysteeristä, naismaista ja ennenmuuta nk. Beta-urosta, jonka tyypillisimpiä piirteitä on jatkuva muiden näykkiminen ja kimppuun käyminen ja rähinä, epävarmuus ja ylimalkaisesti vain hermorauniona eläminen. Räyhätään kun ei muuhunkaan pystytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
   AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / WhatsApp: +2349057261346

   Poista
  2. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
   ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
     ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
   Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

   Poista
 2. Siis PolykaboNaatista !!!! ei taatista... bataatista.

  VastaaPoista
 3. Ai että kasvissyöjäksi pitäisi ruveta? Ei kiitos. Kyllä liha miehen tiellä pitää. Ja testosteroonit kohrallans. Niin sian- kuin muukin liha.

  Ainakin minulla se on toiminut. Nyt kyllä vanhemmalla iällä ei jaksa kiinnostaa tuo lisääntymistouhu enää niin paljon. Mutta se on kiinnostuksen puute, laitteisto toimii kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt putosin kärryiltä :) En ole kyllä tietääkseni ketään kehottanut ryhtymään kasvissyöjäksi...

   Poista
  2. Et, koska et tiedä etkä ymmärrä mitään kasvissyönnistä.

   Poista
  3. No jaa, ottaen huomioon että olin aikoinaan yli 10 vuotta kasvissyöjä, oletan että jotain kuitenkin tiedän :)

   Poista
  4. Täytyy vielä väärinkäsitysten välttämiseksi todeta, että mulla ei ole mitään kasvissyöntiä vastaan, jokainen päättäköön itse mitä syö.

   Sen sijaan soijaa tärkeimpänä proteiinin lähteenä en suosittelisi ainakaan miehille. Etenkin, kun käytännössä kaikki teollisesti käytetty soija on nykyisin geenimanipuloitua. Monet vegeinä itseään pitävät syövät myös paljon vehnägluteenista valmistettuja seitaneita, makkarankorvikkeita ym. valmisruokia, jotka ovat kyllä puhdasta myrkkyä elimistölle, etenkin suolistolle.

   Esim. ravitsemuskouluttaja Paula Heinonen on gluteiinia sisältävista ruuista sitä mieltä, että "jos näet tällaisen tuoteen kaupassa, laita sen päälle lappu, jossa lukee: "Älkää ostako, tämä tuote voi vaarantaa terveytesi!"

   Juuri geenimanipuloimattoman, hyvälaatuisen proteiinin riittävän saannin vaikeus sai minut lopulta palaamaan sekaravinnonsyöjäksi.

   Poista
  5. Löysin juuri blogisi, ja muutaman jutun luettuani en ole törmännyt sanaankaan johon en voisi yhtyä. Ennenkuin nyt,

   Geenimanipulointi särähti, ja pahasti. Ilmeisesti olet sitä vastaan, vaikka se voisi mahdollisesti lopettaa nälänhädän? Kaikki maanviljely sen keksimisestä lähtien perustuu geenimanipulaatioon. Kasvien jalostaminen ja risteyttäminen on geenimanipulaatiota. Nykymenetelmät vain ovat tarkempia ja tuottavat nopeammin arvioitavia tuloksia.

   Poista
 4. "Monet vegeinä itseään pitävät syövät myös paljon vehnägluteenista valmistettuja seitaneita, makkarankorvikkeita ym. valmisruokia, jotka ovat kyllä puhdasta myrkkyä elimistölle, etenkin suolistolle."

  Allekirjoitan. Itseni ainakin sain viimeistään niillä itseni hyvin yliherkäksi gluteiinille, josko se olisi saattanut tulla myöhemmin jostain muustakin syystä.

  VastaaPoista
 5. Kaikki lehtiuutiset, joissa aikoinaan kerrottiin ftalaattien muuttavan pojat tyttömäisiksi, on poistettu lehtien nettisivuilta. Seta lienee ärähtänyt. Setan lakimes lienee kilauttanut sanomalehtien toimituksiin. Näin se vapaa ja riippumaton lehdistökin nöyrtyy.

  VastaaPoista
 6. En lukenut koko juttua kiireen vuoksi, mutta oliko tuossa juttua soijasta jota tänä päivänä kaupataan jopa terveystuotteena? Paula Heinonen (ja varmaan moni muukin) puhui jotain sen vaikutuksista hormonitoimintaan?

  VastaaPoista
 7. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / WhatsApp: +2349057261346

  VastaaPoista
 8. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
  ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
    ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
  Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

  VastaaPoista
 9. Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Hei Hyvät naiset ja herrat, tarvitsette taloudellista apua? Olen Susan Benson. Olen lainanantaja ja myös finanssikonsultti.

  Tarvitsetko yrityslainaa, henkilökohtaista lainaa, asuntolainaa tai lainaa projektisi loppuun saattamiseksi? Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen, että otat yhteyttä yritykseeni. Tarjoamme kaikenlaisia ​​lainapalveluja, mukaan lukien pitkä- ja lyhytaikaiset lainat. Jos haluat lisätietoja, kirjoita meille sähköpostitse: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) tai Lähetä minulle sähköpostia WhatsApp-palveluun: +447903159998 ja saa vastauksen hetkessä.

  Olemme kattava rahoituspalveluyritys ja olemme sitoutuneet auttamaan sinua täyttämään kaikki toiveesi. Olemme erikoistuneet tarjoamaan jäsenneltyjä rahoitusratkaisuja yksityisille ja yrityksille tehokkaimmalla ja nopeimmalla tavalla.

  Tässä on joitain syitä, miksi sinun pitäisi ottaa meihin yhteyttä lainan saamiseksi;
  * Mukavuus - Voit hakea lainaa missä ja milloin tahansa.
  * Joustava summa - Voit päättää, kuinka paljon haluat lainata.
  * Nopea suora rahoitus - saat lainasi 24 tunnin kuluessa hyväksynnästä.
  * Joustava korko - kohtuullinen korko 3%.
  * Korkea hyväksyntä
  * Joustava takaisinmaksu - saat mahdollisuuden valita takaisinmaksupäivä joko viikoittain, kuukausittain tai vuosittain 1-30 vuoden ajan.
  * Yksinkertainen online-sovellus.
  * Henkilökohtainen ohjaus ja asiantuntemus.
  * Ei piilotettuja maksuja

  Älä menetä mahdollisuutta varojen puutteen vuoksi. Ota nyt yhteyttä yritykseeni, voimme auttaa sinua lainalla, koska olemme auttaneet lukuisia henkilöitä ja organisaatioita, jotka ovat kohdanneet taloudellisia vaikeuksia ympäri maailmaa

  Jos haluat lisätietoja lainatarjouksestamme, lähetä meille lainapyyntösi tähän sähköpostiosoitteeseen sunshinefinancialgroupinc@gmail.com tai WhatsApp-palveluun numeroon +447903159998

  Välittäjät / konsultit / välittäjät ovat tervetulleita tuomaan asiakkaansa ja ovat täysin suojattuja. Työskentelemme luottamuksellisesti yhdessä kaikkien osapuolten hyödyksi.

  VastaaPoista