Tekijänoikeuksista ja moderoinnista

Koska olen surffatessani alkanut törmäillä tekemiini kuviin sattumalta, lienee aika ottaa jonkinlainen kanta tekijänoikeusasioihin.
 

Kirjoittamiani juttuja saa vapaasti lainata. Mikäli mahdollista, laita linkki alkuperäiseen juttuun kuten hyviin tapoihin kuuluu.

Kuvien käyttöehdot
 

Suuri osa blogissani käytetyistä kuvista on nk. Creative Commons -lisenssin alaisia. Ne on siis etsitty sivuilta, joiden kuvia saa käyttää vapaasti (ainakin epäkaupallisilla sivustoilla). Kun jutussa on tälläinen kuva, alkuperäisen sivun nettiosoite näkyy pienellä sivun alalaidassa tämän näköisenä: http://www.flickr.com/photos/69588543@N00/240848826/  Eli niitä voit käyttää vapaasti. Nettietikettiin kuitenkin kuuluu, että alkuperäinen lähde mainitaan (joka siis on sen sivun alalaidassa olevan linkin takana). En ole niitä kaikkia jaksanut linkittää (koska niitä ei ole otettu esim. blogeista vaan kuvapalveluista), mutta copy/pastella löytyy.
 

Itse käsittelemiäni kuvia voit myös käyttää vapaasti. Kuvia ei saa manipuloida ilman kuvaoikeuden haltijan lupaa. Eli jos kuvassa on "medianvahtikoira.blogspot.fi" -teksti, se pitää jättää kuvaan. Kuvan kokoa saa tarvittaessa muuttaa pienemmäksi. Tekijänoikeus säilyy edelleen kuvaoikeuden haltijalla eli "Median vahtikoiralla". Julkaisuoikeutta ei voi myydä eikä siirtää kolmannelle osapuolelle.
 

Moderoinnista
Kannatan sananvapautta, joten en sensuroi mitään mielipiteitä, elleivät ne ole niin pahasti lainvastaisia, että voisin joutua niistä vaikeuksiin. Tähän mennessä en ole joutunut poistamaan ainuttakaan viestiä paitsi pari omaani, joita olen halunnut korjata. Mieli on kyllä välillä tehnyt :) Toivoisin palautteissa yleisen viihtyvyydenkin vuoksi välttämään jankutusta. Fiksut ihmiset kyllä ymmärtävät asian jo yhdelläkin sanomisella.
 

Jos on kysyttävää tai haluat muuten vaan antaa palautetta tms., s-postiosoitteeni on: mvahtikoira@yahoo.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti