perjantai 20. heinäkuuta 2012

Koko euron historia on yhtä karmeaa kusetusta osa 2

Kekkosen aikaan Suomessa taistolaiset poliitikot ilmeisesti aivan tosissaan uskoivat, että Neuvostoliitto oli maanpäällinen paratiisi, jossa kauniit ja onnelliset ihmiset elivät rauhassa ja rakkaudessa. Kaikilla oli yhtä paljon maallista hyvää eikä kukaan ollut sairas.
 

Maamme poliittinen eliitti ja useimmat taloustieteilijät joko uskovat tai ovat uskovinaan samalla tavalla Eurostoliittoon meidän aikanamme. Neuvostoaikana tavallinen turisti oli ihmeissään käydessään naapurimaassa, kun näki omin silmin, kuinka nuhruista ja surkeaa elämä siellä todellisuudessa oli. Silti taistolaiset sitkeästi jauhoivat propagandaansa Idän onnelasta ja totuuden puhujat ja muut epäilijät vaiennettiin tehokkaasti.
 

Samanlaista hyssyttelyn, valehtelun ja kieroilun aikaa elämme jälleen. Tilastoja väärennetään, sopimukset ovat salaisia, kansaa hämätään ja sille valehdellaan. Kuten Kekkosen aikana, media on edelleen suurin harhaanjohtaja. Nyt palvonnan kohde vain on vaihtunut. Totuuden puhujia pilkataan, vähätellään ja nöyryytetään. Yhä useampi alkaa havaita systeemin mädännäisyyden ja silti näytelmää jatketaan. Poliitikot eivät ilmeisesti millään kykene myöntämään olleensa näin karmealla tavalla väärässä.Vain tyhmä maksaa veroja

Raimo "porvarin ruoska" Sailas, ei ole tunnettu siitä, että olisi samaa mieltä asioista tavallisen rahvaan kanssa. Herra on niin kovaksi keitetty kokoomuslainen, että sanonta "köyhät kyykkyyn" ei ole hänelle vitsi vaan elämäntehtävä. Kun tällainen kaveri haukkuu systeemiä, jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, silloin järjestelmässä on jo jotakin pahasti vialla.

Valtiosihteeri Sailaksen mukaan EU-maiden ensisijaisena tavoitteena ei ole euron pelastaminen, vaikka näin näytelläänkin, vaan kaikki ajavat vain omaa kansallista etuaan.
 

"Asiansa huonosti hoitaneet maat haluavat nyt työntää laskunsa taloutensa hyvin hoitaneiden maiden, kuten Suomen ja Saksan veronmaksajien maksettavaksi. Nyt on kestämätöntä, että autettavien maiden määrä vain kasvaa ja samalla auttavien maiden määrä vähenee", Sailas kommentoi.

Sailaksen mukaan oli hyvin erikoista, että Espanja ja Italia alkoivat kiristää heille räätälöidyillä kasvupaketeilla. Tässäkin asiassa muun muassa Suomi ja Saksa joutuivat antamaan periksi. Tämä kertoo siitä, kuinka huono euromaiden yhteistyötilanne on.
 

"Yhteisvastuiden kasvattamisessa puhutaan Suomen määräysvallan kaventamisesta, eikä tällaisia ratkaisuja pitäisi tehdä kriisin aikana. Mielestäni Suomen ei pitäisi mennä mukaan tähän", Sailas toteaa.

Sailaksen mukaan kertoo paljon, että Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi totesi, että vain tyhmä maksaa veroja. Saksa vastusti Italian ottamista mukaan, mutta joutui tällöinkin myöntymään. Italian sodan jälkeisessä historiassa mafialla on ollut suuri vaikutusvalta esimerkiksi maan politiikkoihin, valtiosihteeri sanoo. "Myös Kreikka otettiin mukaan yhteisvaluuttaan väärin perustein ja he vääristelivät tilastojaan."
 

http://yle.fi/uutiset/sailas_suomi_maksaa_muiden_laskuja/6199779
 

Pölhökustaa suojelee työpaikkaansa
 
Medialla on äärimmäisen huvittava tapa haastatella EU-asioissa asiantuntijoina meppejä (europarlamentaarikkoja). Jos olisit täysi pässi ja sinulle annaisiin tarjottimella suojatyöpaikka, jossa tienaisit small-talkilla parempaa palkkaa kuin ahkera lääkäri, haukkuisitko työpaikkaasi? Oikeasti, otetaan esimerkiksi vaikka Satu Hassi. Olin epäonnekseni paikalla eräässä kuuluisassa tamperelaisessa ravintolassa sinä iltana, kun Neiti valittiin ensi kertaa kansanedustajaksi. Hän kiersi koko illan yhä uudestaan pöydästä pöytään, ketkutteli irvokkaasti luista persettään ja hoki satoja kertoja mankuvalla äänellä: "kuka pääsi eduskuntaan, kuuka päääsi eeeduskuntaan?" Myötähäpeän tunne oli niin sakeaa, että ilmaa olisi voinut voidella leivälle. Loppuillasta parlamentaarikon kaverit raahasivat Hassin väkisin ulos kapakasta erinäisten harvinaisen kiusallisten tilanteiden jälkeen. Niistä en halua kertoa, koska saattaisi napsahtaa kunnianloukkaussyyte, vaikka totta ovatkin. Pohdin jo silloin, että melko heppoisilla eväillä tätä maata johdetaan. En olisi kuuna päivänä uskonut, että kyseinen henkilö on vielä joskus mukana päättämässä satojen miljoonien ihmisten asioista. 
Entäs Jaakonsaari? Ei hyvää päivää... Kyseisen henkilön haukkuminen on vaikeaa, kun käy niin sääliksi. Todettakoon, että jonkun pikkukunnan kunnanvaltuuston rivijäsenyys olisi hänelle aivan liian monimutkainen luottamustehtävä. Silti tällaiset tyypit kertovat "asiantuntijoina" yhä uudelleen lehdissä ja telkkarissa kuinka me olisimme hukassa ilman EU:ta ja euroa. Hukassa olisivat ainoastaan Jaakonsaaret ja Hassit, jos pitäisi luopua jättipalkasta, avustajista ja mahtavista luontaiseduista, jotka me, veronmaksajat, maksamme.

Hulluuden tunnusmerkit

 
Kuulemma psykologiassa tiedetään, että eräs mielenvikaisuuden varmimpia tunnusmerkkejä on potilaan tapa toistaa uudestaan ja uudestaan samaa toimintoa, joka ei onnistu. Jokainen tekee virheitä, monet tekevät saman mokan pariinkin otteeseen, mutta Brysselin hoitolaitoksen kiilusilmäinen potilaslauma jakaa eurokiimassa miljardeja sinne, tänne ja tuonne jo siihen malliin, että tuskin kukaan täysjärkinen voisi moista edes unissaan harkita. Uudelleen ja uudelleen. Vaikka kaikki tietävät, että systeemi ei toimi. Sen sijaan kotimaan hätää kärsiville rahoja ei riitä.

  
Tukea annettiin, jotta Espanjaa ei tarvitse tukea

 
Moniko muistaa sen faktan, että Kreikan ja kumppaneiden tukemista perusteltiin sillä, että siten säästymme siltä kauhistuttavalta skenaariolta, jossa Espanjaa jouduttaisiin tukemaan. Nyt ei Espanjan tukemisessa olekaan enää mitään ongelmaa, muutama miljardi nyt(kään) ei tunnu missään. Myös on enää ajan kysymys, koska Kreikka alkaa neuvotella (taas!) velkojensa anteeksiannosta ja alkaa kinuta lisää rahaa ja muut velkamaat seuraavat tietysti perässä. Kansantaloustieteen professori Laurila vertasi  Aamulehdessä (18.07.2012) tukipaketteja veden kantamiseen kaivoon ja valon kantamiseen ikkunattomaan huoneeseen. "Avuntarvitsijoita riittää niin kauan kun piikki on auki". Nyt sitten tuetaankin Espanjaa, ettei Italiaa tarvitsisi tukea. Onko maassa vielä joku, joka uskoo, ettei Italiaa alettaisi tukea vielä tänä vuonna?Erot euromaiden välillä liian suuria
 
Eurokriisin perimmäinen syy on siinä, että Euroopassa on kahdenlaisia maita. Jos verotusta ja protestantista työmoraalia ei lasketa, ongelma voidaan kiteyttää yhteen lauseeseen: "toisten maiden (esim. Saksan) ulkomaankauppa on ylijäämäistä ja toisten, kuten Etelä-Euroopan kriisimaiden, alijäämäistä." Tiesittekö muuten, että kun hyvänä uutisena julistetaan, että Saksassa kauppatase on entistä ylijäämäisempi, se tarkoittaa käytännössä myös sitä, että kriisimaissa alijäämä on entistä suurempi, olemmehan yhteismarkkina-alue. 


Elintasokuilua pohjoisen ja etelän välillä on yritetty kuroa umpeen siten, että Välimeren ketkuvaltiot ovat ottaneet surutta velkaa (näitä velkoja me nyt maksamme tukipakettien muodossa) ja kupanneet miljardeja EU:n rakennerahastoista, jotka me, Euroopan nettomaksajavaltioiden veronmaksajat olemme rahoittaneet. Tiesittekö muuten, että Suomi on EU:n suurin nettomaksaja verrattuna bruttokansantuotteeseen? Nyt kun kupla vihdoin puhkesi, kuinka ollakaan: me impivaaralaiset vyönkiristäjät maksamme etelän sikailun.Käsittämättömiä valheita:

Koska eurokiimassa on kyse idealismista, tarkoitus pyhittää keinot. Siksi esim. eurosta eroamisesta puhuttaessa valehdellaan aivan naurettavia asioita. Eräs asia, jolla pelotellaan on se, että euron ulkopuolella vientimme kärsisi. Samasta syystä meidän muka tulee tukea kriisimaita (koska muuten vientimme romahtaa). Todellisuudessa Suomi on euron kummajainen: ainoa siihen kuuluva Pohjoismaa. Esim. Ruotsissa, vaikka poliitikot siellä olivat vähintään vastaavassa eurokiimassa kuin meilläkin, harkitsevaiset tavalliset pulliaiset äänestivät ei eurolle. Ruotsissa meneekin paremmin kuin koskaan, sillä he ovat EURON ULKOPUOLELLA! Meillehän ei samaa mahdollisuutta suotu. Lipponen ja Niinistö veivät meidät euroon kansan vastalauseista välittämättä. Asia, jota poliitikot ja media eivät liiemmin mainosta, on kiinnostava fakta, lukekaa tarkkaan: vientivetoisen maamme viennistä 70% suuntautuu euroalueen ulkopuolelle kasvaviin talouksiin. Suomen tärkeimmät kauppakumppanit tärkeysjärjestyksessä ovat Venäjä, Saksa, Ruotsi, Kiina, Hollanti ja Yhdysvallat. Tässä kuusikossa on siis ainoastaan kaksi reipasta euromaata, Saksa ja Hollanti.
Kriisimaihin emme vie emmekä niistä tuo. Tästä syystä kriisimaiden romahdus ei vaikuttaisi vientiimme paskan vertaa. Sitä paitsi vaikka vientiä niihin maihin olisi joskus ollutkin, mehän ne ostokset maksoimme rakennerahastojen kautta.


Eurosta eroaminen todellisuudessa kannattaisi
 
Taloussanomat haastatteli Eufex Pankin sijoitusjohtaja ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston rahoituksen dosentti Anders Ekholmia ja Helsingin yliopiston taloustieteen professori Vesa Kanniaista. Ekholmin mukaan "Suomen valuutan vahvistuminen johtaisi oletettavasti kuluttajahintojen laskuun tuontihyödykkeiden halventuessa. Tämä mahdollistaisi erittäin alhaisen ohjauskoron ylläpitämisen, mikä myös ehkäisisi valuutan liiallisen vahvistumisen. Suomen viennille vahvistuva valuutta olisi tietenkin haaste, johon valtiovallan tulisi suunnata erityistä huomiota eteläeurooppalaisen pankkisektorin sijaan."


Kanniainen puolestaan on jo aiemmin vedonnut Suomen kansantalouden hyvään kuntoon ja huomauttanut, että oman rahan turvin elävät maat pärjäävät hyvin. 


Samassa jutussa IT-konsultointiyhtiö CD Financial Technology Ltd:n toimitusjohtaja Urho Lempinen kertoo tutkineensa seikkaperäisesti Suomen valuutan arvon vaihtelua. "Euroa edeltävänä aikana Suomen markan vaihtelu suhteessa sille keskeisiin valuuttoihin, eli Saksan markkaan, dollariin, puntaan ja jeniin on ollut käytännössä täysin samaa luokkaa kuin se on ollut euron osalta suhteessa näihin samoihin valuuttoihin." Eli ei pidä lainkaan paikkaansa, että markka-aikana Suomen valuutan arvo olisi vaihdellut ja euroaikana tilanne olisi ollut vakaa. Kuitenkin eurossa pysymistä on perusteltu yhä uudelleen vakaudella ja sillä, että irtautuminen merkitsisi hyppyä tuntemattomaan. Erityisesti Jaakonsaari on valehdellut asiasta yhä uudelleen: "markan puolustaminen maksoi enemmän kuin euromaiden tukeminen" väitti rouva Aamulehdelle muutama päivä sitten. Tämähän on jo niin paksua pajunköyttä, että vertaista saa hetken hakea, koska jos Suomen vastuut  pahimmillaan ovat 50-100 miljardia €, Suomi olisi silloin käyttänyt markan tukemiseen 300-600 miljardia markkaa. Uskokoon ken tahtoo, itse en ole moisesta operaatiosta koskaan kuullut mitään ennen kuin Jaakonsaari sen jostain keksi. Vertailun vuoksi: kun Suomi tuki pankkejaan 90- luvulla n. 50-70 miljardilla markalla (eli euroina n. 8- 11,5 miljardilla), siitä nousi valtava äläkkä. Ja silloin sentään tuettiin omia pankkeja tietoisena siitä, että osa rahoista todellakin saadaan  takaisin.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_pankkikriisi

 
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/07/18/tata-olisi-arki-ilman-euroa-eron-kannattajat-kertovat/201233592/12?ref=tf1
 

Vientisektorin näennäinen hyötyminen eurosta (joissakin EU-maissa) on peräisin siitä, että euroon on alun perin liittynyt heikosti pärjääviä maita, jotka ovat muiden maiden (erityisesti Suomen)  lahjoittamilla ja Saksan ja Ranskan pankkien lainaamilla rahoilla ostaneet tavaraa näistä valtioista (erityisesti Saksasta) kuin Sulo Vileenit; "kun kerran halvalla saa". Mm. Espanjaan on rakennerahastojen avulla rakennettu yli miljardin maksanut lentokenttä, jota ei koskaan otettu käyttöön. Madeiralla, muuten köyhässä saaressa, on varmaankin Euroopan hienoimmat moottoritiet. Arvatkaa kaksi kertaa kuka ne(kin) on maksanut.

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288483026583.html


Kriisimaat eivät kykene ikinä parantamaan kilpailukykyään, koska koko näennäinen nousukausi johtui ilmaisesta rahasta, jota siis mm. me suomalaiset nettomaksajina heille jaoimme.


Suomella kriisissä hyvin vähän pelissä

 
Koska suomalaispankit eivät juurikaan ole lainanneet rahaa kriisimaihin ja vientiä niihin ei ole, meillä on todellisuudessa euromaista vähiten pelissä koko velkakriisissä. Nyt jos koskaan olisi aika minimoida tappiot ja hypätä uppoavasta laivasta nuolemaan haavojamme, kun se vielä onnistuu. Muuten olemme sellaisessa kusessa, että moista ei ole ennen nähty. 


Euroon jääminen on taloudellinen itsemurha.

Tämä artikkeli on itsenäinen jatko-osa alle linkittämälleni jutulle:

http://medianvahtikoira.blogspot.fi/2011/12/koko-euron-historia-on-yhta-karmeaa.html 

Tuolla on myös hyvä juttu aiheesta:

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2012/07/11/suuri-puhallus-eussa/201233293/145 

Kysely: Saksalaisten mielestä maalla menisi paremmin ilman euroa:

http://www.hs.fi/talous/Kysely+Saksalaisten+mielest%C3%A4+maalla+menisi+paremmin+ilman+euroa/a1305587858007 

 

Suomen EU-maksut uuteen ennätykseen - syynä muiden helpotukset:

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/08/30/suomen-eu-maksut-uuteen-ennatykseen-syyna-muiden-helpotukset/201236762/12?ref=lk_is_2

 

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
   AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / WhatsApp: +2349057261346

   Poista
  2. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
   AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / WhatsApp: +2349057261346

   Poista
  3. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
   ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
     ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
   Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

   Poista
 2. Melkeinpä pariin kertaan lukenut kaikki tekstisi ja kehottanut muitakin lukemaan.. kiitos näistä! seuraavaa kirjoitusta odotellessa..

  Iltalehden uutinen missä Italian pääministeri Mario Monti haluaa selventää saksalaisen Der Spiegel -lehden uutisointia:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012080815932095_uu.shtml

  " - Olen vakuuttunut, että parlamentaarisen demokratian legitimiteetti on elintärkeä tekijä EUROOPAN YHDENTYMISPROSESSISSA.! Tämän vuoksi Lissabonin sopimus vahvisti juuri molempien sekä kansallisten parlamenttien että Euroopan parlamentin rooleja... ...Halusin yksinkertaisesti korostaa, että jatkuva ja systemaattinen keskustelu parlamenttien ja hallitusten välillä on tarpeen EUROOPAN YHDENTYMISEN varmistamiseksi.." - M.Monti

  Eli, tuossa sanotaan selvästi, että käynnissä on Euroopan yhdentymisprosessi, Liittovaltio. Asiayhteydestä käy myös selväksi, että tästä on "sovittu Lissabonin sopimuksen uudistamisen yhteydessä". Kysymys kuuluu, että millä mandaatilla Suomen eduskunta on tehnyt Liittovaltioon tähtääviä päätöksiä ja kätkenyt tuon tavoitteen kansalaisiltaan?

  -A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tällä hetkellä ei EU-eliitillä taida euron suhteen olla enää kuin kaksi todellista vaihtoehtoa: A) myöntää että tehtiin yksi historian suurimmista munauksista ja purkaa koko onneton kyhäelmä.

   B) tai sitten mennään kovaa kyytiä kohti liittovaltiota.

   Toivon hartaasti vaihtoehto A:n toteutumista, realistina epäilen vahvasti että vaihtoehto B on se mitä tulee tapahtumaan.

   Ainoa toivo on, että Kreikka yllättää ja lähtee eurosta oma-aloitteisesti, silloin selvitään luultavasti pienimmillä vauriolla.

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoista tekstiä oot kirjoitellut! Ikävä kyllä isäni (60v.) ja muut tuon ikäiset sukulaiseni päivittelivät tätä EU:ta jo silloin kun Suomi oli liittymössö tuohon. Valaisit minulle aika paljon suomen politiikasta ja sen tilanteesta

  VastaaPoista
 4. Aihetta avaten:
  Spain's ghost airports: Symbols of boom turned bust http://travel.usatoday.com/flights/story/2011/06/Spains-ghost-airports-Symbols-of-boom-turned-bust/48736928/1

  Lainaus tekstistä:
  Much of the problem stems from Spain's territorial makeup of 17 semiautonomous regions.
  "This is a country of fiefdoms, like the Middle Ages, you know 'I want my airport … my convention center and my high-speed train,'" said Stephen Matlin, managing director of the Matlin Associates investment banking firm in Madrid.
  "One or two airports is not the problem. It's when you take the hundreds of thousands of projects, a billion dollars here, a billion dollars there, pretty soon you're talking about a lot of money."

  VastaaPoista
 5. Näin tekstisi vasta nyt. Kovasti kiitoksia.

  VastaaPoista
 6. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / WhatsApp: +2349057261346

  VastaaPoista
 7. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
  ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
    ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
  Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

  VastaaPoista