sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Avoin kirje Perussuomalaisten johtohenkilöille

Ensiksi täytyy todeta, että kunnioitan ja arvostan Timo Soinia. Mies on tehnyt jotain uskomatonta (kenttäväen avustuksella tietenkin), nostanut SMP:n raunioista eduskuntaan puolueen, jolla on 39 kansanedustajaa. Siitä huolimatta tämän Finnish Defence league- jupakan vuoksi katsoin tarpeelliseksi antaa persuille pari neuvoa, vaikka niitä ei ole kukaan pyytänytkään.

http://sarika.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105557-finnish-defence-league-ryhm%C3%A4
 

Ensin taustoja
 

En nyt sentään usko, että Suomen punavihreät toimittajat olisivat pitäneet omaa Wannseen konferenssiaan, jossa olisi yhteisesti päätetty lopullisesta ratkaisusta persujen pyyhkimiseksi puoluekartalta. Silti tosiasia on, että mustamaalaus, asioiden vääristely, asioiden irrottaminen asiayhteydestään, valehtelu, leimaaminen, lyhyesti sanottuna kaikkien mahdollisten keinojen käyttäminen, jotta perussuomalaiset saataisiin esitettyä mahdollisimman epäedullisessa valossa, on nykyään normimenoa mediassamme.

Kun televisio-ohjelmassa väitetään,  että ”islamvastaisuutta on myös maan ylimmällä poliittisella tasolla” ja todisteeksi esitetään jonkin tuhannen asukkaan pikkukunnan persujen piirijärjestön hallituksen varajäsenen käyneen FDL:n sivuilla Facebookissa ja painaneen ”tykkää” -nappia johonkin sivuilla olleeseen kommenttiin, ollaan jo perimmäisten kysymysten äärellä. Samassa ohjelmassa todetaan persujen ”valpastuneen”, kun yhteyttä tähän kauhistuttavaan ”äärioikeistolaiseen” järjestöön alettiin tutkia (todellisuudessa kyse on varsin maltillisesta facebook-keskusteluryhmästä) ja ”erottaneen ainakin yhden FDL-aktiivin puolueesta”. Kyseinen aktiivi (heh) toteutti aktiivisuuttaan siten, että kävi FDL:n sivuilla useita kertoja (!) ja painoi useamman kerran (!!) ”tykkää” –nappia, kun oli jonkun kanssa samaa mieltä. Täytyy sanoa, että aika sanattomaksi vetää.


http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1514379
 

Media voittaa aina, paitsi jos et mene leikkiin mukaan
 

No, tosiasia on, että median kanssa jos sotaan ryhtyy, aina jää toiseksi. Siksi tavallaan ymmärrän tiettyyn rajaan asti persujen johtohahmojen halun toimia niin, että media ei saisi jälleen uusia skandaaleita väännetyksi. Tässä jää kuitenkin huomaamatta se, että media on nyt löytänyt tavan, jolla se pystyy käytännössä päättämään kenet haluaa puolueesta ulos. Jos lähdetään linjalle, jossa jokainen, josta tiedotusvälineet pystyvät kaivamaan skandaalin, saa monoa, kaikki persut saavat lopulta kenkää puolueesta. Sillä jos skandaaliksi riittää, että henkilö on käynyt jollakin FB-sivulla ja painanut ”tykkää” -nappia, kukaan ei ole viaton. En ole FB:n jäsen, mutta mikäli olen oikein ymmärtänyt, ainakaan kaikkia sivuja ei edes voi seurata painamatta ”tykkää” -nappia (korjatkaa jos olen väärässä). Itse vietän varsin kunnollista ja nuhteetonta elämää ja oikeasti pyrin kohtelemaan muita ihmisiä kuten toivon itseäni kohdeltavan. Silti olen varma, että jos koko elämäni perattaisiin läpi tiheällä kammalla, löytyisi vakavampiakin rikkeitä kuin käynti jollakin FB-sivulla. Esim. eilen yrittäessäni löytää inkvisitioon liittyviä kuvia kuvitukseksi tähän juttuun, kävin jollakin verkkosivulla, jossa kerrottiin vierailusta kidutusmuseossa. Jos olisin ”persuaktiivi” (eli edes jotenkin virallisesti tekemisissä persujen kanssa) ja olisin erehtynyt nimelläni kommentoimaan jotain kyseisellä sivulla, takuuvarmasti jossakin mediassa pian kerrottaisiin persuaktiivien oudosta viehtymyksestä kiduttamiseen.
Persut ovat tienhaarassa
 

Koen näin sivustaseuraajana, että perussuomalaiset puolueena on valinnan edessä. Joko muututaan median mielestä salonkikelpoiseksi, nuhteettomaksi puolueeksi, josta  ei kaivamallakaan löydy mitään pahaa sanottavaa. Tässä vaihtoehdossa on se ongelma, että juuri suorapuheisuus ja rehellisyys olivat niitä ominaisuuksia, jotka edellisissä vaaleissa liikkuvia äänestäjiä houkuttelivat. Jos persupoliitikot ryhtyvät puhumaan ympäripyöreitä joka tilanteessa muiden puolueiden edustajien tapaan, median vaino varmasti vähenee jonkin verran, mutta niin vähenevät kannattajatkin. Mielestäni PS ei saanut jytkyään yrittämällä nöyränä ja katuvaisena nuolla median (ja suvaitsevaiston) persettä. Jytky tuli, koska persut olivat erilaisia kuin muut puolueet.
 

Toinen vaihtoehto on pitää vanha linja, puhua suoraan kipeistäkin asioista, haastaa ja kärjistää niin että muiden puolueiden on yksinkertaisesti pakko terävöittää linjaansa. Jääkiekkotermein: keskittyä pelaamaan omaa peliä. Mikäli tämä linja valitaan, silloin median riidanhaastamiseen kannattaa suhtautua välinpitämättömästi. Eros-gate ja erityisesti tämä FDL- tapaus osoittivat ainakin itselleni, että medialla on persujen suhteen lähtenyt mopo keulimaan tavalla, jota ei ole ennen Suomessa nähty. Kumpikin edellä mainituista tapauksista olivat niin surrealistisen typeriä, että en kerta kaikkiaan ollut uskoa silmiäni kun luin niistä. Verkossa on yksi kirjoittamaton sääntö, jota noudattamalla pääsee paljon helpommalla: älä ruoki trollia! Tällä hetkellä median toiminta on ajoittain niin lapsellista, että en tiedä voiko sitä edes kutsua trollaamiseksi. Se vaikuttaa jo lähinnä mielenvikaisuudelta.
 

Pelataan omaa peliä
 

Ehdotankin, että persut antavat tulevaisuudessa haastatteluja ainoastaan (PS:n omaan) politiikkaan liittyvistä asioista. Muita asioita ei ole pakko kommentoida mitenkään. Kaikenlainen selittely saa täysin viattomankin asian vaikuttamaan siltä kuin siinä olisi jotakin epäilyttävää. Ammattitoimittaja saa helposti tarkoitushakuisella kysymystenasettelulla julkisuuteen tottumattoman rivipersun kuulostamaan syylliseltä, etenkin kun k.o henkilö ei välttämättä edes käsitä, mistä häntä syytetään. Esimerkki tähän FDL:n Facebook-sivuun liittyen: itse en todellakaan kykene muistamaan jokaista verkkosivua, jossa olen käynyt edes yhdeltä päivältä. Jos joku toimittaja alkaisi tentata, että oletko käynyt FDL:n sivuilla puoli vuotta sitten ja painanut ”tykkää” -nappia, vastaus olisi todennäköisesti että en muista, voi olla (siis jos olisin Facebookin jäsen). Ja tällainen kiemurteluhan kuulostaa epäilyttävältä!!
 

Kun vielä väkeä ryhdytään erottelemaan puolueesta vain median mieliksi puolueessa, jonka kannattajille juuri oikeudenmukaisuus on erittäin tärkeää, toimitaan mielestäni lyhytnäköisesti. Vaino kyllä herkeää hetkeksi, mutta suuri joukko kannattajia saattaa todeta valinneensa väärän puolueen. 

Sananvapauteen kuuluu lupa sanoa myös mielipiteitä, jotka jonkun muun mielestä ovat vääriä.
 

Jos Kok ei anna kenkää Ilkka Kanervalle, vaikka mies saa ehdollisen vankilatuomion, ja toisaalta persut antavat kenkää kiihtyvällä tahdilla jäsenilleen vain, koska media nostaa heidät kepin nokkaan mitättömistä, suorastaan naurettavista ”rikkeistä”, herää väkisinkin kysymys: kenelle persut ovat tiukan paikan tullen lojaaleja, kannattajilleen vai vastustajilleen.
 

Tämä on kysymys, jota mielestäni PS:n puoluetoimistossa kannattaisi miettiä pariinkin kertaan. Sillä niin ikävältä kuin tämä tuntuukin sanoa, vaikuttaa siltä, että punavihreä media vie tällä hetkellä Perussuomalaista puoluetta kuin litran mittaa.

P.S Syistä joita en ymmärrä (enkä edes yritä), kuulemma jotkut luulevat tämän olevan Sari Karlströmin ylläpitämä blogi. Hänen pyynnöstään totean että ei ole.

8 kommenttia:

 1. Ensimmäiseksi työmies Matti Putkoselle täytyisi tehdä sama kuin hän on tehnyt Marjo Pihlmannille,ajaa pois puoluetoimistosta ja kieltää kommentoimasta mitään puolueen asioista,koska mikään instanssi ei ole häntä valinnut puolueen tiedottajaksi.Hän on käyttänyt puoluesihteeri Sandvikin lammasmaisuutta hyväkseen ja kaapannut koko puolueen järjestö-ja tiedotustoiminnan itselleen.Onko sitten Soinin näkemys,että puolue on kasvanut liiansuureksi ja kasvunsammuttajaksi on otettu Putkonen,joka ei lähde edes kuntavaaliehdokkaaksi mittauttamaan kannatustaan,melkoista vastuunpakoilua kovanaamalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
   AKHERETEMPLE@gmail.com
   tai
   soita / WhatsApp: +2349057261346

   Poista
 2. Hienoja julisteita tuossa blogin oikeassa ylänurkassa. Pidemmälle ei tarvinnut lukekaan. Ymmärränkö oikein että blogisti olisi tyytyväinen median toimintaan jos siellä ruvettaisiin esittämään julisteessa kuvaillun kaltaisia mielipiteitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Joo, ymmärsit ihan oikein. Tai olisin ainakin tyytyväisempi.

   Poista
 3. Kirjoituksesi ei ole tästä maailmasta.

  VastaaPoista
 4. Sari Karlströmille pahoittelut, poistin vahingossa viestisi kun siivosin roskaposteja kommenteista. Toteutin kuitenkin toiveesi ja tein tekstiin lisäyksen josta pitäisi selvitä että sinulla ei ole mitään tekemistä tämän blogin kanssa.

  Ja pahoittelut myös siitä että kesti näin kauan, on ollut muita kiireitä enkä ole täällä juurikaan käynyt.

  VastaaPoista
 5. Kun olin suhteessa Wilsonin seitsemään vuoteen, hän hajosi kanssani, teen kaiken mahdollisen saadakseni hänet takaisin, mutta kaikki oli turhaa, halusin häntä takaisin niin paljon rakkauden tähden, että minulla oli hänelle, pyydin häntä kaikesta Lupasin, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani jollekin verkossa ja hän ehdotti, että ottaisin yhteyttä oikeinkirjoittajan käyttöön, joka auttaisi minua heittämään loitsun, jotta voisin tuoda hänet takaisin, mutta olen tyyppi, joka ei usko oikeuteen, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, Tarkoitin oikeinkirjoittajaa nimeltä tohtori AKHERE ja lähetän hänelle sähköpostia, ja hän kertoi minulle, ettei ole mitään ongelmaa, että kaikki on kunnossa ennen kolme päivää, että minun ex palaa minulle kolme päivää ennen, hän heittää loitsun ja yllättävän toisen päivä, se oli noin kuusitoista. Minun ex kutsui minua, olin niin yllättynyt, vastasin puheluun ja kaikki mitä hän sanoi oli, että hän oli niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun palaavan hänelle, että hän rakastaa minua niin paljon. Olin niin onnellinen ja menin hänen luokseen, niin aloimme yhdessä elää yhdessä onnellisina. Siitä lähtien olen luvannut, että kenelläkään tiedän, että minulla on suhde ongelma, olisin auttamassa tällaista henkilöä viittaamalla hänelle ainoaan todellinen ja voimakas oikeinkirjoittaja, joka auttoi minua omalla ongelmallani ja kuka eroaa kaikki fake niistä siellä. Jokainen tarvitsisi oikeinkirjoittajan apua, hänen sähköpostiosoitteensa: AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / whatsapp: +2349057261346 voit lähettää hänelle sähköpostia, jos tarvitset hänen apua suhteestasi tai muussa. Ota yhteyttä nyt kaikkiin ongelmiin
  AKHERETEMPLE@gmail.com
  tai
  soita / WhatsApp: +2349057261346

  VastaaPoista
 6. Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
  ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
    ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
  Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

  VastaaPoista